Ďalšiu značku elektrobicyklov, ktoré sme testovali v našej redakcii predstavuje Specialized. A toto sú naozaj špecialisti, ide o výnimočné typy bicyklov, pričom elektrická výbava je presne prispôsobená celkovej konštrukcii bicyklov.

Men’s Specialized Turbo Vado 6.0 NB

Turbo Vado 6.0 NB sme mali v efektnej červenej farbe, môže byť ale aj v sivom vyhotovení. Na riadidlách nájdete 2,2 palcový monochromatický TFT displej s výbornou viditeľnosťou. Motor s označením 1,2 S je plne integrovaný do rámu bicykla, výborne reaguje na zošliapnutie pedálov. Jazdy na tomto bicykli je kultivovaná a plynulá. Špecializovaná batéria s označením U1-604 má rekordnú kapacitu – 604 Wh. Aj tá je plne integrovaná, s kľúčikom sa dá vybrať. Výrobca nezabudol ani na držiak na nápoje. Celkovo je to extra bicykel s dlhým dojazdom do mesta, skôr však pre ľudí, čo nemajú hlboko do vrecka, jeho cena je 3499 eur.

Men’s Turbo Levo FSR Comp 6Fattie/29

Toto je extra vybavený elektrobicykel. Turbo Levo FSR od Specialized je niečo nevídané. Ako prvé si všimnete, že Levo nemá displej. Sú tu len prepínače na nastavenie sily asistenčnej pomoci. Displejom je totiž váš smartfón. Tento bicykel má vlastnú mobilnú aplikáciu Mission Control s napojením cez ANT+/Bluetooth. S jej pomocou vidíte na mape, kade ste sa pohybovali a tiež podrobné dáta o tom, ako sa vám vodilo. Tieto údaje si z mobilu môžete nechať poslať mailom. Detailne si môžete aj nastaviť asistenčné stupne tak, aby to vyhovovalo práve vám. Je tu aj diagnostika celého bicykla a prepojenie s inými aplikáciami (Strava). Samotný bicykel má na mieru vyvinutý motor aj batériu. Vyhotovenie z karbónu prinieslo takmer pol kg úsporu v hmotnosti voči konštrukcii z hliníka. Zapínanie sa nachádza v strede rámu a na prvý pohľad je vidieť, aká je zostávajúca kapacita batéria. Na tento bicykel je možné aj namontovať 29-palcové kolesá. Cena bicykla je 5199 eur.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu