Na Partizánskej lúke sa minulú sobotu ráno zišlo až 600 oslávencov, z toho 180 detí. Tento ročník cyklooslavy mal dve novinky, kategóriu Ebike a dvojčlenné tímy. Okrem tých, čo stáli na stupienku víťazov, vyhrali všetci, ktorí svoju energiu venujú krásnemu dvojkolesovému športu. Bolo to podujatie plné skvelých výkonov, emócií, prekonávaní samého seba, pokory, ale aj radosti a priateľského utužovania.  

 

Celé podujatie malo rodinný charakter plný skvelého programu. Pre deti sa uskutočnil detský cyklomaratónik s niekoľkými vekovými kategóriami, zaspieval  Samo Tomeček, svoje kaskadérske kúsky na bicykli predviedol Michal Pokorný, ktorý hravo preskočil Renaul Kadjar. Pre mnohých stále novinku – ebajky si mohli vyskúšať všetci účastníci maratónu. Cyklomóda v prevedení mini módnej šou zastúpila americká priekopnícka značka Club Ride. K tomu voňala čerstvá cigánska, popíjali sa radlery od Birel-u, Sappé Aloe Vera. Tombola potešila hodnotnými cenami. Väčšinu času svietilo slnko, víťazov pri dekorácii pokrstil svieži letný dážď.

Image Credit: Vivafoto

Image Credit: Vivafoto

Ebajk sem patrí

O svoje pevné miesto medzi cyklistami statočne bojuje Svet elektrobicyklov – ebajk. Samostatnou kategóriou ukázali, že sa nechcú porovnávať s obdivuhodnými výkonmi klasickým „bajkerov“, chcú s nimi ale zdieľať súťaživosť a úžasnú atmosféru podujatí. Prvých víťazov v štatistikách elektrických bicyklov na Slovensku máme z tohtoročného maratónu známych: Radka Hrivnáková z klubu Rýchlosť je nákazlivá a Vladimír Gašparík zo Sveta elektrobicyklov – ebajk. V kategórii Ebike súťažilo už 16 nadšencov a tak sa dá povedať, že sa začala písať reálna história ebajkových súťaží elektrických bicyklov na slovenských podujatiach.

Image Credit: Vivafoto

Image Credit: Vivafoto

Netradičná stávka „stajne“ ebajk

Za „stajňu“ ebajk sa na štart postavili aj dvaja Draci, horkokrvní športoví maniaci s klasickými bicyklami a traja Ťažkoodenci, zrelí muži vetrom a časom ošľahaní s ebajkami. Medzi nimi vznikla stávka, ktorá mala porovnať ich výdrž, statočnosť, rýchlosť, odhodlanie… Obaja Draci však dostali na trati neopraviteľné defekty a nepokračovali tak v maratóne (prakticky odstúpili z popredných pozícií). Stávka sa teda nedá vyhodnotiť a tak si ju obe skupiny Drakov i Ťažkoodencov posunuli na najbližšie preteky.

Tip: Pozrite si redakčnú recenziu elektrobicykla

 

Oslava dvoch kolies

Podujatie ako bol 8. Ročník Kellys Green Bike Tour 2015 je dôkazom toho, že kde je vôľa, tam je cesta. Magické chodníčky a cestičky Malých Karpát, zákerné stúpania, ale aj nevyspytateľné rýchle klesania dokážu dať zabrať a zároveň emócie vyniesť do výšok. Ako je tradíciou každý rok, i teraz organizátor venuje časť štartovného a výťažok verejných zbierok a dražieb, čo je za tento ročník suma 1500 Eur, na pomoc našim najmenším, ale najstatočnejším bojovníkom – onkologicky chorým deťom.

Image Credit: Vivafoto

Image Credit: Vivafoto

Nechajte nám správu