V slovenských prevádzkach McDonald’s vznikne celkovo 18 nabíjacích staníc.

Západoslovenská energetika otvorila v spolupráci s McDonald’s prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily. Tá je dostupná na parkovisku reštaurácie v bratislavskom Lamači. Obe spoločnosti plánujú do konca roka otvoriť celkovo 18 nabíjacích staníc v rámci SR. Nabíjačky budú k dispozícii v Bratislave, Trnave, Trenčíne, Nitre, Žiline, Zvolene, Banskej Bystrici, Prievidzi, Liptovskom Mikuláši, Martine, Košiciach a Prešove.

Na všetkých prevádzkach budú postavené tzv. DC rýchlonabíjacie stanice, ktoré umožnia nabíjanie všetkými konektormi, ako sú CCS/CHAdeMO/Type 2. Pri každej nabíjacej stanici sú k dispozícii dve vyhradené parkovacie miesta. Marketingovým partnerom projektu je BMW Group.

Nabíjacia stanica ZSE na parkovisku McDonald’s v Lamači

Viac ako 500 staníc v Európe

ZSE okrem spolupráce s McDonald’s pracuje aj na ďalších projektoch. Do konca roka chce postaviť viac ako 50 nabíjacích staníc na území Slovenska, niektoré z nich vznikajú v spolupráci s mestami. Západoslovenská energetika je zároveň koordinátorom e-mobilných projektov EAST-E a FAST-E, v rámci ktorých sa vyboduje 62 nabíjacích staníc na Slovensku, v Čechách a Chorvátsku. 57 z nich bude multištandardných rýchlonabíjacích staníc, 5 bude stredne rýchlonabíjacích staníc.

V rámci rôznych projektov by sa malo do troch rokov vybudovať v Európe vyše 500 nabíjacích staníc, takže o pár rokov sa možnože už s elektromobilom dostanete pohodlne aj na dovolenku po Európe. Taká je vízia.

Nabíjacia stanica ZSE na parkovisku McDonald’s v Lamači

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Ako funguje požičiavanie elektromobilu v Bratislave? Vyskúšali sme službu up! city

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu