Klávesnica predstavuje najvyšší model značky Endorfy.

Hneď na začiatku si dovolím tvrdiť, že táto klávesnica určite nesklame. Ide o verziu, ktorú naplno využijú pri hraní hier, práci alebo štúdiu aj nároční používatelia. Endorfy Omnis Pudding Red je plnohodnotná mechanická klávesnica, čiže je nechýba ani numerická časť a má aj “tie správne” rozmery. Už pri letmom pohľade si môžete všimnúť zaujímavé prevedenie klávesov. Ide o tzv. pudding dizajn s ARGB technológiou poskytujúcou väčšiu kontrolu nad osvetlením RGB na individuálnej úrovni LED svetla. Bočné steny klávesov sú mliečne a plne podsvietené, pričom vrchná časť zostáva čierna. Okrem oteruvzdorného vyhotovenia je dôležité sa zamerať aj na označenie spínačov. Tie prezrádzajú, že táto verzia je určené pre používateľov, pre ktorých je dôležitá rýchlosť a presnosť.

Omnis Pudding RedZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Omnis Pudding Red

Omnis Pudding Red je mechanická klávesnica plnej veľkosti s hliníkovou vrchnou časťou. Aj keď klávesnica so 104 takmer plne podsvietenými klávesami je veľmi štýlová, tak prevedenie “pudding“ odporúčam predovšetkým používateľom, ktorí majú radi veľa farieb a svetla. Pre ostatných je dostupná aj verzia zospodu podsvietenými klávesami a rovnakými spínačmi. 

Klávesnica je aj nárazuvzdorná. Pre každý prípad, keďže pri hraní nikdy neviete… K zvýšenej odolnosti prispieva aj spomínaná vrchná hliníková časť. Typickým ovládacím prvkom herných klávesníc je otočný valec s mechanickou odozvou, ktorý sa nachádza v pravej hornej časti. Tento ovládací prvok v prípade Omnis Pudding Red slúži na reguláciu hlasitosti alebo okamžité stlmenie zvuku. Mechanická klávesnica má vyšší zdvih klávesov a pri ich stlačení je počuť príjemné klikanie, hoci tento model rozhodne nepatrí k tým najhlučnejším. 

Omnis Pudding RedZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Omnis Pudding Red

Mechanické klávesnice je potrebné vždy vyberať na základe použitých spínačov. Slovo Red v názve prezrádza, že nami testovaná verzia má vo svojej výbave najrýchlejšie lineárne spínače Kailh Red, čiže stlačenie klávesov je okamžite zaznamenané. Keďže sú aj odolné, ich životnosť sa odhaduje až na 50 miliónov kliknutí. Súčasťou klávesnice je aj funkcia N-Key Rollover, čo znamená, že každé kliknutie, dokonca aj viacnásobné, je zaznamenané a funkcia vykonaná. Pre čo najistejšie používanie je vrchný profil klávesov výrazne tvarovaný. To počas hrania hier umožňuje ešte lepšie vnímať jednotlivé klávesy a prsty udržať presne tam, kde majú byť.

Omnis Pudding RedZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Omnis Pudding Red

Súčasťou výbavy je aj magnetická podložka pre ruky, ktorá prispieva k zvýšenému komfortu. V prípade potreby je ju však možné veľmi jednoducho oddeliť alebo pripojiť späť. Opierka rúk drží na svojom mieste pevne, čiže určite nebudete počas jej používania zápasiť s problémom, že by sa neustále oddeľovala od klávesnice. Hlavnou výhodou tohto riešenia je aj možnosť umiestnenia v ľubovolnej vzdialenosti od klávesnice. 

Omnis Pudding RedZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Omnis Pudding Red

V spodnej časti Omnis Pudding Red sú protišmykové podložky. Môžem potvrdiť, že ani pri intenzívnom používaní sa klávesnica zo svojho miesta ani nepohla. Je však potrebné udržiavať tieto gumené podložky čisté, inak sa na ne nanesie prach a nečistoty, po čom sa klávesnica začne šmýkať. Pre ešte pohodlnejšie nastavenie sklonu sa v spodnej časti nachádzajú aj dvojpolohové nožičky. Používateľ má k dispozícii celkovo tri výšky nastavenia sklonu – základnú „nulovú„, prvú a druhú. Pri písaní som zvykol používať základné nastavenie sklonu, počas hrania hier mi viac vyhovoval najvyšší stupeň. Ku klávesnici je dodávaný dlhý 1,8 metrový pozlátený USB – USB-C kábel, ktorý je pletený, čiže je aj mimoriadne odolný. Kábel je možné z klávesnice viesť cez organizátor až tromi smermi. 

Omnis Pudding RedZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Omnis Pudding Red

Softvér pre Windows 10 umožňuje zmeniť typ podsvietenia ARGB, jeho farbu, nakonfigurovať režim viacerých efektov a vytvoriť profily, čím klávesnicu veľmi jednoducho zladíte so svojou počítačovou zostavou. Voliteľný softvér umožňuje vytvárať aj vlastné makrá. Vo výbave klávesnice, kompatibilnej so systémami Windows, macOS, Linux, sa nachádza aj najžiadanejšia funkcia herných klávesníc N-Key Rollover, ktorá je plne anti-ghostingová. To znamená, že bez ohľadu na počet súčasne stlačených klávesov si môžete byť istí, že každý z nich bude počítačom zaregistrovaný v takom poradí, v akom bol stlačený. 

Mechanická herná klávesnica Omnis Pudding Red je tak pripravená na tie najzložitejšie príkazy a herné situácie. Okrem kvalitného vyhotovenia a dobrej výbavy, poteší aj cenou. Tá je u predajcu Cooling.pl v prepočte iba 85 eur.

Páči sa nám

  • Mechanická klávesnica plnej veľkosti s numerickým blokom
  • Moderný dizajn
  • Konfigurovateľné podsvietenie ARGB
  • Vysoká odolnosť
  • Magnetická opierka na dlane
  • Mechanické spínače Kailh Red
  • Bohaté možnosti personalizácie
  • Funkcia N-Key Rollover

Nepáči sa nám

  • Bez slovenskej alebo českej lokalizácie

Technické špecifikácie:

  • Rozmery: 453 × 210 × 45 mm
  • Počet kľúčov: 104
  • Typ spínača: Kailh Red RGB
  • Hot-swap: nie
  • Materiál klávesov: PBT
  • Technológia tlačidiel: Double shot
  • Typ klávesov: mliečne čierny (puding)
  • Typ podsvietenia: ARGB

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.