Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, ďalej len „Epson“), ktorá oslavuje 80. výročie svojho pôsobenia na trhu, otvorí vo svojom sídle v meste Suwa v prefektúre Nagano v Japonsku múzeum Epson Museum Suwa. Múzeum, ktoré sa skladá z dvoch častí: zrekonštruovaného múzea Monozukuri a novej pamätnej siene, poskytne návštevníkom možnosť zoznámiť sa s históriou spoločnosti Epson a jej výrobkami z minulosti. Pamätná sieň je umiestnená v pôvodnej administratívnej budove, ktorej stavba bola dokončená v októbri 1945. Táto nedávno zrekonštruovaná historická budova je od 18.05.2022 prístupná verejnosti.

Predchodca spoločnosti Epson, spoločnosť Daiwa Kogyo, Ltd., bola založená v máji 1942. Počas nasledujúcich ôsmich desaťročí sa spoločnosť vyvíjala a upevnila svoje postavenie inovátora a výrobcu. Rast spoločnosti podporilo najmä zdokonaľovanie a využitie technológií mikroobrábania a presného spracovania, ktoré spoločnosť Epson vyvinula na výrobu hodiniek. Vďaka precíznosti a inovatívnosti sa spoločnosť Epson (vtedy ešte Daiwa Kogyo, Ltd.) stala dokonca hlavným dodávateľom časomiery na olympiádu v Tokiu v roku 1964. Mala za úlohu zaznamenávať a tlačiť výsledky a ukázalo sa, že práve v tlači spoločnosť vyniká.

Stavba administratívnej budovy pre „Továreň 1“ spoločnosti Daiwa Kogyo bola dokončená v roku 1945. (Fotografia bola vyhotovená v roku 1949)

Na vybudovanie múzea spoločnosť Epson zrekonštruovala pôvodnú administratívnu budovu z doby založenia spoločnosti a znovu ju otvorí ako pamätnú sieň. Chcú tak návštevníkom umožniť vrátiť sa v čase a zoznámiť sa s históriou a príbehmi výrobkov z minulých čias. 

Exponáty v pamätnej sieni pokrývajú obdobie do 70. rokov 20. storočia, teda dobu, kedy bola budova skutočne využívaná. Návštevníci sa môžu retrospektívne zoznámiť s efektívnymi, kompaktnými a presnými technológiami, ktoré spoločnosť Epson od svojho založenia vyvinula. Od technológie a zručností, ktoré sa využívajú pri výrobe mechanických hodiniek, cez prvé quartzové hodinky na svete až po prvú kompaktnú digitálnu tlačiareň EP-101 zostrojenú v 60. rokoch. Vo svojej dobe bolo toto zariadenie najmenšou digitálnou tlačiarňou na svete a vďaka svojmu predchodcovi EP získala tlačiareň prezývku EP`son, ktorá dala následne meno celej spoločnosti.

Výstava originálnych mechanických hodiniek a výrobného zariadenia
Výstava quartzových hodiniek zmenšených do kompaktnej, prenosnej veľkosti  

Návštevníci múzea Epson v Suwe si môžu pozrieť múzeum Monozukuri aj pamätnú sieň.

Súčasne spoločnosť spúšťa aj špeciálne webové stránky k 80. výročiu založenia, na ktorých mapuje jej filozofiu a históriu.

https://80th.epson.com/en

Spoločnosť Epson funguje už osem desaťročí vďaka neustálej kreativite a prekonávaniu výziev. Spoločnosť sa zaviazala riešiť spoločenské problémy tým, že pracuje na dosiahnutí udržateľnosti a obohacovania komunít.

Čo ponúka Epson Museum Suwa

Názov objektuPamätná sieň (Memorial Hall)Monozukuri Múzeum
Hlavné exponátyZábery z výroby z doby založenia spoločnostiPokroky vo výrobe mechanických hodiniek, technológie a zručnosti s nimi spojenéPríbeh vývoja quartzových hodiniekNástup a vývoj kompaktnej digitálnej tlačiarneProdukty a technologické líniePredstavenie obnovenej firemnej vízie Epson 25Päť oblastí inovácií spoločnosti EpsonSkúsenosti s tlačou v praxi
Lokalita3-3-5 Owa, Suwa, Nagano, Japonsko
Otvorené od18. mája 2022

Značky: