Pred pár dňami sa objavili informácie o tom, že spoločnosť „otca Androidu“ končí a nebude vyvíjať nástupcu PH-1.

Povrávalo sa, že spoločnosť konzultuje svoje možnosti predaja. Objavila sa dokonca správa, že existuje minimálne jedna spoločnosť, ktorá by Essential odkúpila. Predaj by sa týkal nielen obchodnej časti firmy, ale aj produktového portfólia a patentov.

Ná základe týchto informácií  by sa mal logicky pozastaviť aj vývoj modelu PH-2 a spoločnosť Essential presmeruje svojich inžinierov na vývoj Smart Home. Spoločnosť sa chce zamerať výhradne na inteligentnú domácnosť, ktorá bude založená na operačnom systéme Ambient.

Informácie dopĺňa správa, ktorá tvrdí, že sa predalo 150 000 kusov Essential Phone. Aktuálne sa cena PH-1 znížila až o 200 dolárov na aktuálnych 499 dolárov (ojedinele sa objavuje aj cena 399 dolárov). Essential Phone sa na začiatku predaja stretal s kritikou, ktorá bola smerovaná na slabý fotografický výkon a vysokú uvádzaciu cenu.

Ako ďalej Essential?

Najčerstvejšie vyjadrenia Andyho Rubina naznačujú, že spoločnosť Essential sa nehodlá vzdať a aktuálne je v rokovaní s bankami, aby získala finančné prostriedky pre zdarné fungovanie aj do budúcnosti.

Andy Rubin sa vyjadril k celej kauze aj slovami, že ani on sám (vrátané ostatných zainteresovaných) nevie, že čo bude momentálne pre spoločnosť najlepšie. Ale rozhodne berie iba víťazstvo a bez boja sa nemieni vzdať.

Až čas ukáže, ako sa nakoniec spoločnosti Essential podarí celú situáciu zvládnuť.

Zdroj: GSM Arena

Prečítajte si aj:

Essential Phone sa vôbec nepredáva dobre

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu