Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

“Dobrí hackeri” zo spoločnosti Citadelo vstupujú do švajčiarskej skupiny Artmotion, ktorá je poskytovateľom zabezpečených cloudových riešení. Citadelo, ktoré momentálne funguje na slovenskom a českom trhu, tak získa lepší prístup na globálny trh. Artmotion sa stáva väčšinovým spoločníkom, kľúčoví predstavitelia Citadela, ako napríklad spoluzakladateľ firmy Tomáš Zaťko, však naďalej ostávajú vo vedení spoločnosti.

Spoločnosť Citadelo sa už viac ako 14 rokov venuje etickému hackingu. Testuje IT bezpečnosť firiem tým, že “hackuje” ich systémy na to, aby v nich odhalili bezpečnostné diery. Takýto simulovaný útok pomôže firme zlepšiť bezpečnosť svojich systémov a stojí ju vo výsledku menej, než by ju vyšla strata citlivých dát či ujmy na reputácii.

K zákazníkom Citadelo dnes patria popredné finančné inštitúcie, energetické spoločnosti aj firmy s kritickými systémami ako napríklad Sygic či Dr. Max. Celosvetovú pozornosť vzbudilo ich nedávne odhalenie vážnej bezpečnostnej diery vo virtualizačnom softvéri VMWare. Citadelo je u nás aj priekopníkom tzv. red-teamingu, kedy sa etický hacker v utajení zamestná priamo vo firme a skúša jej bezpečnosť zvnútra.

Koho hľadalo Citadelo

Potenciál rásť na zahraničných trhoch bol hlavným dôvodom, prečo sa Citadelo začalo rozhliadať po strategickom investorovi. “Nechceli sme však len finančného investora, ktorý prinesie fúru peňazí. Hľadali sme niekoho, kto nás potiahne partnersky, dá nám kus svojho know-how a bude firmu rozvíjať spolu s nami,” približuje motivácie firmy Tomáš Zaťko, spoluzakladateľ a CEO Citadela.

Práve takého investora našlo Citadelo vo švajčiarskej firme Artmotion, ktorá je poskytovateľom zabezpečených cloudov, datacentier a ochrany dát.

“Ochrana dát v našich cloudoch je pre nás kriticky dôležitá, a preto je partnerstvo s etickými hackermi úplne prirodzené,” hovorí Mateo Meier, spoluzakladateľ a CEO Artmotion. Firma funguje od roku 2001 a poskytuje služby biznis klientom vo viac ako 30 krajinách, vrátane spoločností v rebríčku Fortune 500.

Švajčiarska firma tak dokáže k hostingu pridať aj bezpečnostné testy. “Vďaka spojeniu s Citadelom majú naši zákazníci k dispozícii jeden z najlepších tímov na penetračné testy, ktorý im pomôže robustnejšie ochrániť ich infraštruktúru,” dodáva M. Meier.

Citadelo chce rásť hlavne cez ľudí

Partnerstvo s Artmotion pomôže manažmentu Citadela sústrediť sa nielen na rast, ale aj na kvalitatívny rozvoj tímu.

“Na nových trhoch nechceme konkurovať iba nižšou cenou. Investícia nám pomôže sústrediť sa na skvalitňovanie tímu a pritiahnutie nových špecialistov,” vysvetľuje T. Zaťko.

“Ideme tak trochu proti prúdu, lebo zatiaľ čo iní v korone prepúšťajú, my chceme rásť. Čím viac ľudí pracuje z domu, tým vyššie nároky na informačnú bezpečnosť firmy majú. Takže veríme, že roboty bude dosť,” dodáva T. Zaťko.

Manažérska kontrola ostáva v rukách pôvodného tímu

Zmena vlastníckej štruktúry a vstup Artmotion nemá dopad na priame vedenie Citadela, ktoré ostáva dominantne v rukách slovensko-českého manažmentu. Vedenie firmy, ktoré tvorí Martin Hanic, Tomáš Horváth, Martin Leskovjan a Tomáš Zaťko, rozšíri Mateo Meier, ktorý bude mať na starosti marketing.

Citadelo aj Artmotion budú aj naďalej fungovať ako samostatné firmy. Citadelo síce otvára pobočku vo Švajčiarsku, svojich klientov však zo začiatku bude obsluhovať hlavne zo Slovenska a Česka.

Značky: