Spoločnosť Facebook opäť čelí problémom s únikom informácií o používateľoch. 

Na internete sa v posledných dňoch objavila voľne dostupná databáza viac ako 267 miliónov mien používateľov sociálnej siete Facebook, ako aj ich telefónnych čísel. Najhorší je na tom fakt, že sa objavili bez akejkoľvek ochrany heslom. Šokujúcu správu priniesol portál 9to5Mac.

Podobný scenár sa už stal v septembri tohto roku, keď uniklo viac ako 400 miliónov takýchto záznamov. V tomto prípade je však podľa informácií spoločnosť Facebook nepriamym vinníkom pri porušení ochrany osobných údajov. Na základe informácií vieme, že používateľské mená boli online od štvrtého do 18. decembra.

Zrejme sa našla diera v systéme, ktorá umožnila ukradnutie údajov tých používateľov, ktorí mali verejne dostupný profil.

Zatiaľ však nie je úplne jasné, ako sa k nim zlodeji dostali. Jednou z možností je, že údaje boli ukradnuté z vývojového rozhrania spoločnosti Facebook, v čase ešte pred obmedzením prístupu k telefónnym číslam v roku 2018. Vyzerá to tak, že práve API rozhranie by mohlo mať bezpečnostnú dieru.

Zdroj náhľadovej fotografie: Facebook

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Ukradli pevný disk, na ktorom boli informácie o zamestnancoch Facebooku

Značky: