Prvý detský náramok spoločnosti Fitbit pomáha rodinám podnecovať ich spoločnú aktivitu a dokáže aj monitorovať spánok. Motivuje výzvami, ponúka až päť dní výdrže na jedno nabitie. Novinka ponúka aj rodičovskú kontrolu a chráni súkromie detí.

Spoločnosť Fitbit dnes predstavila Fitbit Ace, smart náramok na monitorovanie aktivít, ktorý inšpiruje k cvičeniu, motivuje celú rodinu k zdravým návykom a pomáha bojovať proti klesajúcemu stupňu pohybu u detí. Fitbit Ace je navrhnutý pre deti od 8 rokov a automaticky zaznamenáva kroky, aktívne minúty a spánok.

Ponúka až 5 dní na jedno nabitie a nastaviteľný remienok v dvoch sýtych farbách. Vďaka novému rodinnému účtu spoločnosti Fitbit môžu mať rodičia pod kontrolou svojich detí a s kým sa v rámci aplikácie Fitbit spoja, aby tak ochránili ich súkromie. Smart náramok Fitbit Ace je možné si predobjednať od dnešného dňa s dostupnosťou v druhom kvartáli roku 2018.

Aby deti zostali aktívne:

Aby spoločnosť Fitbit vyriešila túto výzvu, navrhla výborné riešenie pre deti staršie 8 rokov. Podnecuje ich aby boli viac aktívne a budovali si zdravé návyky so svojimi rodinami.

Monitorovanie aktivít detí:

Motivácia detí k pohybu prebieha pomocou automatického sledovania krokov, aktívnych minút a monitorovanie spánku. Svetová zdravotnícka organizácia odporúča pri deťoch vo veku 7 až 17 rokov najmenej 60 minút dennej fyzickej aktivity a 9 až 12 hodín spánku.

Pripomienky k pohybu:

Smart náramok Fitbit poslúži aj na zníženie času stráveného sedením pomocou upozornení na pohyb. Deťom sa odporúča spraviť aspoň 250 krokov za hodinu a náramok ich na to upozorní.

Odmeny za pohyb:

Povzbudzujte deti, aby dosiahli svoje ciele tým, že budú odmenené zábavnými a zberateľskými odznakmi, ktoré môžu vidieť vo svojej aplikácii Fitbit na telefóne.

Motivácia výzvami:

Dieťa môže súťažiť s členmi svojej rodiny a tiež s priateľmi v každodenných a víkendových výzvach alebo v rámci Family Faceoff. Faceoff je nová 5-dňová výzva, ktorá umožňuje každému členovi rodinného účtu bojovať proti sebe. Táto funkcia bude čoskoro dostupná.

Zabezpečte súkromie svojich detí a zostaňte v kontakte

Ochrana súkromia detí je najdôležitejšia pre rodičov, ktorí nechcajú svoje deti využívať technológie. Preto je rodinný účet spoločnosti Fitbit navrhnutý tak, aby bol v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov pre deti (COPPA) a ďalšími platnými zákonmi o ochrane osobných údajov. To umožňuje rodičom určiť, s kým sa ich deti dostanú do kontaktu a aké informácie budú zobrazené v aplikácii Fitbit:

Rodičovské nastavenie:

Umožňuje navigáciu medzi tým, čo sa zobrazuje pre rodičov a tým, čo sa zobrazuje deťom. Pro kontrolu aktivity, pokroku a žiadostí o prijímanie rodinných príslušníkov, ktoré sú kedykoľvek k dispozícii priamo v aplikácii Fitbit. Fitbit Ace sa automaticky synchronizujú s väčšinou Android iOS zariadení. Systém Windows bude podporovaný brzy. [Vi]

Nastavenie zobrazenia pre deti:

Obmedzenie údajov, ktoré budú k dispozícii pre deti v rámci Fitbit aplikácií, ako sú štatistiky, žiadosti o priateľstvo a ďalšie.

Zostaňte v kontakte:

Určené pre deti s inteligentnými telefónmi. Teraz už nezmeškajte hovor pomocou notifikácií priamo na svojom náraze.

Navrhnutý pre deti

Fitbit Ace je navrhnutý tak, aby udržal krok so životom dieťaťa a odolal aj prúdu vody, obliatiu a ďalším aktivitám. Ponúka 10 rôznych motívov ciferníka a dva zábavné vymeniteľné remienky v pestrých prevedeniach Electric Blue a Power Purple.

Cena a dostupnosť

Fitbit Ace si môžete predobjednať od dnešného dňa na stránkach Fitbit.com za cenu 99 EUR. Fitbit Ace bude v predaji v druhom štvrťroku 2018.

zdroj: fitbit

Prečítajte si aj:

Fitbit za 6 miliónov dolárov kupuje startup Sano

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.