Spoločnosť Fitbit dnes predstavila inteligentný náramok Fitbit Charge 3.

Náramok Charge 3 prináša odolný dizajn vhodný pre plávanie, dotykový displej, viac ako 15 módov pre cvičenie, nevyhnutné inteligentné funkcie, až 7-dňovú výdrž na jedno nabitie a najpokročilejšiu technológiu snímačov a algoritmov spoločnosti Fitbit.

Prémiový dizajn, inteligentné funkcie

Fitbit Charge 3 je vyrobený z veľmi ľahkých materiálov. Puzdro je vyhotovené z leteckej zliatiny hliníka a krycieho skla Corning Gorilla Glass 3, ktoré sa stará o zvýšenú ochranu displeja. Displej s dotykovým ovládaním je takmer o 40% väčší a jasnejšie než u predchádzajúceho modelu. Ponúka intuitívnejšie ovládanie a ľahký prístup k najdôležitejším informáciám. Náramok Charge 3 poteší tiež aktívnych plavcov, môže sa totiž pochváliť vodotesnosťou.

Hardware bol doplnený interaktívnym používateľským rozhraním, ktoré bolo prepracované tak, aby používateľa ešte viac motivovalo k dosiahnutiu cieľov počas každého dňa. Dotykový displej s vysokým kontrastom skvele zobrazuje patričné informácie v odtieňoch šedej s novými hravými animáciami a grafikou, ktorá prekvapí, poteší, vytvára zábavné okamihy a pomáha osláviť dosiahnuté míľniky a zostať sústredenými na dosiahnutie ďalšieho cieľa.

Všetko pre zdravie a kondíciu

Okrem pútavého dizajnu Charge 3 ponúka aj vylepšené funkcie pre zdravie a kondíciu. S viac ako 149 miliardami nameraných hodín srdcového tepu, vylepšil Fitbit svoju 24/7 PurePulse® technológiu pre meranie srdcového rytmu k ešte väčšej presnosti. Namerané údaje počas cvičenia sú tak teraz ešte presnejšie, najmä spálené kalórie a kľudový srdcový tep. Možno tak lepšie optimalizovať tréningy a odhaliť osobné trendy v oblasti zdravia. Pridanie SpO2 senzora, ktorý je teraz prvýkrát vo Fitbit náramku, pridáva potenciál pre odhad hladiny kyslíka v krvi a pomáha sledovať nové zdravotné indikátory, ako je spánková apnoe.

Vylepšenia v monitorování a analyzování spánku

Fitbit napomáha miliónom používateľov lepšie porozumieť svojmu spánku a svojim zvyklostiam, ktoré môžu spánok ovplyvniť. Fitbit je prvou značkou vyrábajúcou wearables, ktorá ponúkla monitorovanie spánku a vybudovala jednu z najväčších databáz spánku počas uplynulých siedmich rokov s viac ako 7,5 miliardami zmonitorovaných nocí. Fitbit tiež predstavil monitorovanie spánkových fáz a spánkových odporúčaní založených na pulze, čo umožnilo viac porozumieť kvalite spánku.

Novinky a vylepšenia Fitbit Charge 3:

  • Režimy cvičenia založené na cieľoch: Na výber je z viac ako 15 módov pre cvičenie, medzi ktoré patrí cyklistika, plávanie, beh, vzpieranie a jóga. Možno si nastaviť ciele pre spálené kalórie, vzdialenosť alebo trvanie cvičenia a sledovať štatistiky a pokrok v reálnom čase.
  • Vodotesnosť do 50M: S náramkom je možné sa sprchovať, vystaviť ho dažďu, bazénu alebo pokojne oceánu. Sledovať možno čas plávania v reálnom čase priamo na zápästí vo Swim Mode, alebo je možné sledovať odplávanú vzdialenosť a bazény v aplikácii Fitbit® za pomoci technológie SmartTrack®.
  • Ubehnutá vzdialenosť: Vďaka pripojeniu k GPS telefónu možno sledovať čas a ubehnutú vzdialenosť v reálnom čase priamo na displeji zariadenia. Dostupná je tiež funkcia Run Detect, ktorá automaticky začne, preruší alebo zastaví monitorovanie behu.(dostupné již brzy).
  • Monitorovanie ženského zdravia: Lepší prehľad menštruačného cyklu pre ženy. Vďaka aplikácii Fitbit je možné zaznamenať periódu a ovuláciu, zaznamenať príznaky a porovnávať svoje cykly. K tomu je možné všetkými zdravotnými a kondičnými štatistikami získať lepší prehľad o svojom zdraví.
  • Osobné odporúčania: Charge 3 umožní používateľom lepšie spoznať seba a zlepšiť svoju kondíciu a zdravie vďaka dynamickým odporúčaniam ohľadom aktivity, srdcového tepu, stravovania a spánku. Odporúčania pomáhajú k dosiahnutiu cieľov pozitívnymi tipmi vo chvíľach, keď je to potrebné. (Dostupné už čoksoro v aplikácii Fitbit)
  • Vzájomná motivácia s ďalšími používateľmi: Zapojením sa do jednej z najväčších sociálnych sietí zameraných na zdravie a kondíciu, ktorá má viac ako 25 miliónov aktívnych používateľov, napomôžete motivácii k dosiahnutiu osobných cieľov, a taktiež spojenie sa s priateľmi, rodinou a ďalšími ľuďmi skrze Feed, Groups a Challenges vo Fitbit aplikácii.
  • Vedenie a motivovanie 24/7: Umožňuje zostať neustále na špici a získať kompletný obraz o celkovom zdraví a kondícii vďaka funkciám ako sú automatické rozpoznanie cvičenia, pripomenutie k pohybu, sprievodca dychovým cvičením, monitorovanie spánku a spánkových fáz a oveľa viac.
  • Rozšírené oznámenia a rýchle odpovede: Ľahko prispôsobiteľné a zobraziteľné notifikácie z aplikácií ako sú napríklad Facebook a Uber, rovnako tak upozornenia na volanie, kalendár, textové správy. Prijatie a odmietnutie hovoru s možnosťou rýchlych prednastavených odpovedí pre používateľov s operačným systémom Android.
  • Základné aplikácie: Aplikácie vhodné pre celý deň medzi ktoré patria napríklad budíky, časovač, počasie, a navyše aj Fitbit Leaderboard a kalendár spolu s budúcimi aktualizáciami.
  • Obľúbené značkové aplikácie: V budúcnosti bude pre zariadenie pridané vybrané množstvo populárnych značkových aplikácií, ktoré poznáte z Fitbit Ionic a Fitbit Versa.
  • Jednoduché a bezpečné platby: To že peňaženka ostala doma už nie je problém. Stačí mať na ruke Fitbit Charge 3 Special Edition pre jednoduché a bezpečné platby cez Fitbit Pay; ten k dnešnému dňu podporuje viac ako 100 finančných inštitúcií v 16 krajinách.
  • Široká kompatibilita: Kompatibilné so všetkými zariadenami s operačným systémom Android a iOS, v blízkej budúcnosti tiež so systémom Windows, je možné zvoliť ľubovoľné zariadenia v závislosti na mobilnom telefóne.

Príslušenstvo, cena a dostupnosť

Fitbit Charge 3 možné prispôsobiť podľa potrieb pre deň aj noc vďaka ľahko vymeniteľnému remienku. Remienky sú vyrábané z prémiových materiálov. Zvoliť si možno napríklad prevedení ako je Polygonal texture a stain-resistant pre klasické náramky, vzdušené dierované náramky určené pre šport, štýlové vlnené remienky a prémiové ručne vyrábané remienky z Horween kože.

Charge 3 Special Edition s NFC čipom je dodávaný s bielym silikónovým remienkom s hliníkovým puzdrom náramku v grafitovej farbe alebo s vlneným remienkom vo farbe lavender s hliníkovým puzdrom náramku v rose gold farebnom prevedení. Obe varianty v balení obsahujú aj klasický čierny remienok.

Charge 3 bude dostupný od októbra 2018 za cenu 149,95 eur (169,95 eur v prípade Special Edition).

Zdroj: Fitbit

Prečítajte si aj:

Recenzia Fitbit Versa: Trefa do čierneho

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.