Fitbit Ionic sú športové hodinky od známeho výrobcu fitness náramkov. Majú trochu atypický dizajn, ktorý pôsobí na fotkách extravagantnejšie ako v skutočnosti. Displej je obdĺžnikový, výhodou je nízka hrúbka, takže hodinky sa pohodlne nosia a neprekážajú ani pri cvičení či spaní. To je praktická výhoda, nakoľko monitorujú spánok a poskytujú údaje o REM, ľahkom a hlbokom spánku. Remienky sú meniteľné, musia byť však špeciálne určené pre Ionic.

Výdrž Fitbit Ionic sa pohybuje na úrovni 4-5 dní, podľa využívania GPS monitorovania. V prípade neustále aktívneho GPS je výdrž približne 10 hodín. Hodinky neustále monitorujú tep, v niektorých momentoch sa nám zdala hodnota trochu vyššia, ako bola skutočnosť. Po pár sekundách sa však vždy upravila na správnu hodnotu.

Hlavné výhody hodiniek

Hlavnou výhodou hodiniek sú fitness funkcie. Okrem pokročilého a presného monitorovania aktivít si môžete manuálne spustiť sledovanie cvičenia. Priamo podporovaných je viacero aktivít, chôdzu či beh dokážu hodinky rozoznať aj automaticky, detailnejšie informácie však získate po manuálnom spustení monitorovania.

Potešia funkcie, ktoré vás naučia správne dýchať v snahe relaxovať a zabudovaný tréner v hodinkách – táto funkcia zobrazuje vizuálnu pomôcku jednotlivých cvikov. Priamo v hodinkách nájdete 3 rôzne programy cvičenia vrátane veľmi obľúbeného 7-minutového programu.

Fitbit Ionic
DisplejLCD, 1,4″, 348 × 250
SenzoryGPS, GLONASS, výškomer, senzor tepu, akcelerometer, gyroskop, senzor svetla
Odolnosť voči vodeDo 50 metrov pri plávaní
Monitorovanie spánkuÁno, ľahký, hlboký a REM spánok
Dostupné úložisko2,5 GB
Offline hudbaLokálne súbory
Výdrž batérie5 dní / 10 hodín GPS
Platby cez NFCÁno, Fitbit Pay
Zaujímavé funkcieFitbit Coach s inštrukciami, ako cvičiť
KompatibilitaAndroid, iOS

Využitie hodiniek pri takomto cvičení je praktickejšie, ako sledovanie displeja telefónu. Škoda, že Ionic aktuálne nepodporuje stiahnutie ďalších cvičebných programov do hodiniek z aplikácie Fitbit Coach. Hodinky aj počas takéhoto cvičenia zbierajú dáta, monitorujú tep a potom vám poskytnú výsledky. Ionic takisto monitorujú plávanie a počas celého dňa vás budú motivovať k tomu, aby ste každú hodinu vykonali aspoň 250 krokov. Informácie o aktivite počas celého dňa zobrazujú prehľadne, chválime aj oficiálnu mobilnú aplikáciu.

Fitbit Ionic využívajú vlastný operačný systém, ktorý neponúka lokalizáciu do slovenčiny či češtiny. K dispozícii je viacero aplikácií na stiahnutie, reálne sme využili iba Flipboard. Časom má pribudnúť podpora pre Deezer. K dispozícii je platenie cez NFC, avšak Fitbit Pay nie je dostupný na Slovensku.

Nevýhodou Fitbit Ionic je Bluetooth komunikácia s Android telefónmi, ktorá nefunguje vždy korektne. Počas testovania sme mali problémy so synchronizáciou, ako aj zobrazovaním notifikácií. Na tie sa nedá reagovať. Komplikované je tiež diaľkové ovládanie prehrávanej hudby. V prípade iPhonu funguje prepojenie s telefónom korektne, avšak na konektivite s Androidom musí Fitbit jednoznačne popracovať.

Hodnotenie

+ Neustále monitorovanie tepu

+ Funkcia Fitbit Coach

+ Výborné monitorovanie spánku

+ Vhodné na rôzne druhy športovania a cvičenia

– Aktuálne horšia komunikácia s (niektorými) Android smartfónmi

– Menej presné počítanie poschodí

Cena: 359 EUR

Zapožičal: Orange

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 12/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

 

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit