Aktualizácia je dostupná pre niektorých majiteľov hodiniek Ionic a Versa.

Fitbit tento rok vynaložil veľké úsilie v oblasti hardvéru aj softvéru. Len pár mesiacov dozadu predstavil nové inteligentné hodinky Versa, ktoré môžu byť veľkým konkurentom populárnych Apple Watch. Rovnako priniesol aj druhú a v týchto dňoch tretiu generáciu svojho operačného systému Fitbit OS.

Tretia generácia Fitbit OS sa zameriava viac na možnosti sledovania aktivít a prenosu množstva informácií z aplikácie aj do hodiniek. Zaznamenávať váhu či príjem tekutín tak môžu používatelia najnovšie priamo z hodiniek. V hodinkách zároveň pribúdajú aj podrobnejšie informácie o aktivitách či analýze spánku.

Fitbit OS 3.0 prináša tiež cvičenia založené na konkrétnych cieľoch. Cieľom môže byť napríklad spálenie určitého množstva kalórií alebo prejdenie niekoľkých kilometrov. Za spomenutie stojí aj novinka, ktorá pomôže ženám, no príde až začiatkom budúceho roka. Jedná sa totiž o sledovanie menštruačného cyklu a zaznamenávanie súvisiacich informácii s ním.

Fitbit sprístupňuje aktualizáciu postupne. Aktuálne je dostupná pre 20% majiteľov hodiniek Versa a Ionic. Ostatní používatelia sa dočkajú v blízkej budúcnosti. Pribudli aj nové aplikácie pre hodinky, niektoré z nich sú už dostupné vo Fitbit obchode v rámci mobilnej aplikácie Fitbit.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Recenzia Fitbit Charge 3: Fitness náramok pre náročných?

Značky: