Počas predstavenia náramkov Inspire a Inspire HR Fitbit prisľúbil aj vylepšenie aplikácie.

Prepracovanie používateľského prostredia sa má dostať na platformy iOS a Android. Nová verzia aplikácie sa má dostať najprv do beta testovania, pričom oficiálne vydanie je plánované na koniec roka 2019. Zdá sa, že prvá fáza testovania sa začína práve teraz rozbiehať, pretože už niekoľko používateľov náramkov a hodiniek Fitbit dostalo nové aktualizované prostredie aplikácie.

Aktualizované používateľské rozhranie mení rozloženie piatich kariet v spodnej časti obrazovky na tri: Today, Discover a Community. 

Prvý panel Today poskytne rýchly prístup k denným štatistikám o krokoch, aktivite, údajoch o srdcovej frekvencii a spánku, ako aj o ďalších sledovateľných hodnotách, ako je príjem vody a kalórií, spolu s ďalšími užitočnými informáciami. 

Druhý panel Discover poskytne podrobnejší prehľad o zdravotných štatistikách, ako je spánok a srdcová frekvencia, aktívnych výzvach a tréningu s Fitbit Coach. Karta Community zostáva nezmenená a bude na nej možné nájsť rovnaký obsah ako doteraz – informačný kanál, priateľov a skupiny.

V novom rozhraní sa samozrejme udiali ešte ďalšie menšie preskupenia ovládacích prvkov, čo určite osvieži a zlepší používanie aplikácie aj keď na druhej strane je vždy čo zlepšovať, napríklad v globálnych štatistikách za určité vybrané obdobie.

Zdá sa, že nové aktualizované rozhranie nie je naviazané na žiadnu konkrétnu verzie aplikácie Fitbit a objavuje sa v oboch verziách v2.95 ale aj 3.0, čo znamená, že aktualizácia je spustená na strane servera. Aj u nás v redakcii sa aktualizácia začala zobrazovať iba na niektorých zariadeniach.

Google Play
App Store

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Tomáš odporúča: Fitbit Versa, ktoré zmenili môj pohľad na denné aktivity

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.