Inteligentné náramky majú ľudia radi.

Je to nenáročné príslušenstvo, ktoré im bude bez námahy sledovať ich aktivity. Ak je navyše takýto náramok dostupný za „normálnu“ cenu, o to lepšie. Lamax BFit je univerzálny náramok na sledovanie vašej športovej aktivity či už chôdze alebo behu. Počíta kroky, spálené kalórie a takisto prepočíta aj prejdenú vzdialenosť. Priamo v balení máte dva gumové náramky. Jeden čierny, druhý farebný.

BFit má certifikáciu IP67, takže je odolný voči vode pri ponorení. Nie je odolný na trvalé ponorenie. To znamená, že sa s ním môžete bez problémov kúpať. Prežije bez ujmy ponorenie do hĺbky 1 m po dobu 30 minút. Zo zápästia ho nemusíte dávať dole ani pri spaní, vtedy bude merať vaše spánkové fázy.

Pripomenie, ak dlho sedíte, vibráciami vás môže ráno budiť a tiež zobrazí meno volajúceho na svojom OLED displeji. Podporuje prepojenie cez Bluetooth 4.0, na OLED displej je dobre vidieť aj na priamom slnku a zariadenie vydrží v prevádzke zhruba týždeň. Nabíja sa cez vstavaný USB konektor, hlavná časť sa z plastového náramku vyberá. Problémy sme zaznamenali pri zapojení do USB 3.0 portu, v počítači treba použiť USB 2.0. Nabíjanie v powerbanke nepredstavovalo problém.

Špeciálne chválime veľmi pekne spracovanú aplikáciu na detailnú konfiguráciu BFit a tiež grafické znázornenie štatistík. Náramok mal občas mierne odchýlky v presnosti počítania krokov, no v celodennom režime ho považujeme za presný nástroj na meranie vašich aktivít.

Cena: 55 EUR
Zapožičal: Lamax

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 3/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.