Na túto výbornú správu čakali milovníci vanlifu a karavaningu už veľmi dlho. Patríte medzi nich?

Začneme zhurta, a to správou, že od novembra tohto roku bude možné priamo u predajcov Ford objednať nový Transit Custom Nugget/Plus. Prestavbu modelu Nugget zabezpečila spoločnosť Westfalia, ktorá sa špecializuje na obytné automobily, čo znalí veci určite vedia.

Ford Transit Custom Nugget
Ford Transit Custom Nugget

S dobre vybavenou kuchyňou a štyrmi miestami na spanie ponúka Nugget dobrodružným majiteľom možnosť komfortne sa túlať kdekoľvek im napadne. Najnovší Transit Custom Nugget Plus využíva prepracovanosť a pokročilé technológie najpredávanejšej skupiny vozidiel Ford Transit. Technológie zahŕňajú služby konektivity a multimediálny systém Ford SYNC 3, vďaka ktorému budú dobrodruhovia pripojení aj na cestách. Inovatívny dizajn a kvalita prestavby vytvára útulný pocit domova, kdekoľvek sa budete nachádzať.

V obytnom automobile Nugget sa bezproblémov vyspia štyri osoby, pričom jedno pohodlné 2-lôžko sa dá rozložiť v strešnom priestore a druhé v obývacom priestore. Model Nugget Plus s dlhším rázvorom ponúka ešte viac úložného priestoru a zabudovanú toaletu so sklopným umývadlom a bojlerom na ohrev vody.

Ford Transit Custom Nugget
Ford Transit Custom Nugget

„Čoraz viac zákazníkov si uvedomuje slobodu a zábavu, ktorú obytné automobily ponúkajú a my sme nadšení, že môžeme ponúknuť väčšiemu počtu záujemcov náš Transit Custom Nugget, ktorý je aj v Nemecku veľmi obľúbený,“ povedal Hans Schep, generálny riaditeľ oddelenia úžitkových vozidiel spoločnosti Ford of Europe. „Pohodlná kabína Transitu Custom, pokročilé asistenčné systémy vodiča, ako napríklad SYNC 3 a úsporný 2,0-litrový motor EcoBlue z neho robia dokonalú platformu pre obytný automobil Nugget.“

Všetky výhody domova

Ford Transit Custom Nugget ponúka možnosť výberu medzi nastaviteľnou výklopnou strechou a vysokou pevnou strechou. Inovatívny dizajn modelu Nugget vytvára pocit trojizbového priestoru – s kuchynským kútom v tvare písmena L v zadnej časti, priestranným obývacím a jedálenským priestorom v strede a pohodlnými priestormi na spanie pod strechou.

Ford Transit Custom Nugget
Ford Transit Custom Nugget

Atraktívna podlaha s imitáciou dreva v celom priestore pre cestujúcich je praktická a jednoduchá na údržbu. Prídavný vykurovací systém zabezpečuje pohodlie počas chladných nocí, takže cestovať sa dá aj v zimných mesiacoch. Okrem lôžka v hornej časti je v prípade potreby možné rozložiť druhé 2-lôžko v obývacej časti. Dvojplatničkový plynový sporák a drez z nerezovej ocele umožňujú prípravu teplých jedál po aktívnych dňoch strávených v prírode. Zásoby potravín zostanú v 40-litrovej kompresorovej chladničke čerstvé a čistá i odpadová voda je uchovávaná v palubných nádržiach s objemom 42 litrov. Nádrž na čistú vodu zásobuje aj vonkajšiu sprchu v zadnej časti vozidla.

Okolo rozkladacieho stola v interiéri sa môže pri jedle a spoločenskom posedení zhromaždiť až päť osôb, pričom vpredu je miesto pre tri osoby a sedadlá vodiča a spolujazdca sa môžu otočiť o 180 stupňov smerom dozadu. Dostupný rozkladací stôl s dvoma stoličkami a výsuvná markíza umožňujú stolovanie aj pri aute, pod holým nebom.

Ford Transit Custom Nugget
Ford Transit Custom Nugget

Všetky vozidlá sú vybavené zadnými zatmavenými sklami, výklopnými oknami pre druhý rad sedadiel a vyhrievaným sklom na zadných dverách. K ďalšej výbave patrí prémiový audio systém a nosiče na bicykle či iné športové vybavenie. Model Nugget Plus je o 36,7 cm dlhší ako štandardná verzia. Priestor navyše sa premieta vo väčšej šatníkovej skrini a väčšom priestore v zadnej časti, v ktorom sa nachádza vstavaná toaleta a sklopné umývadlo, ktoré možno schovať za zaťahovacou zástenou.

Menej zastávok na tankovanie

Transit Custom Nugget je poháňaný 2-litrovým naftovým motorom Ford EcoBlue, ktorý je optimalizovaný pre nízku spotrebu paliva a zároveň poskytuje kultivovaný chod a vyšší krútiaci moment pri nízkych otáčkach.

Ford Transit Custom Nugget
Ford Transit Custom Nugget

Zákazníci si budú môcť vybrať verziu s výkonom 130 koní alebo 150 koní, pričom každá z nich je k dispozícii so šesťstupňovou automatickou prevodovkou SelectShift. Spotreba paliva by sa mala pohybovať od 6,3 l/100 km vyššie, v závislosti od podmienok prevádzky. Štandardné dodatočné spracovanie emisií selektívnou katalytickou redukciou prispieva k lepšej redukcii oxidov dusíka.

Vodič a spolujazdec majú počas jazdy k dispozícii najväčšie odkladacie priestory v triede. Displeje a ovládacie panely poskytujú vynikajúcu ergonómiu ovládania a jednoduché používanie. Komunikačný/multimediálny systém Ford SYNC 3 možno ovládať pomocou jednoduchých hlasových povelov alebo gestami na 8-palcovom farebnom dotykovom displeji.

Ford Transit Custom Nugget
Ford Transit Custom Nugget

Transit Custom Nugget využíva celý rad pokročilých asistenčných systémov z najnovších osobných vozidiel Ford. Vďaka sofistikovaným senzorom, radarom a kamerám poskytuje informácie o situácii v okolí vozidla. Medzi takéto technológie patrí systém Cross Traffic Alert (systém upozornenia na križujúce vozidlá), systém prevencie nárazov s detekciou chodcov, zadná širokouhlá kamera alebo adaptívny tempomat.

Dostupný bude v dvoch výbavách, vo verzii Trend s výklopnou alebo vysokou pevnou strechou a vo verzii Trail s výklopnou strechou. Oficiálne cenníky budú dostupné v priebehu novembra 2021 a dodanie prvých kusov sa očakáva na jar 2022.

Zdroj: Ford Slovensko

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu