Výrobca štýlových hodiniek a náramkov ukázal ich inteligentné prevedenie.

Produktový rad Fossil Q obsahuje viacero inteligentných zariadení. Okrem hybridných hodiniek sa dostanú do predaja aj hodinky so systémom Android Wear a náramky. Všetky zariadenia sledujú aktivitu a rôznym spôsobom upozorňujú na notifikácie.

Vlajková loď nového radu je zariadenie Fossil Q Founder. Ide o inteligentné hodinky, ktoré sú vybavené systémom Android Wear a poskytujú rovnaké funkcie ako konkurenčné produkty s týmto operačným systémom. Oproti ním zaujmú najmä nádherným dizajnom a rozumne postavenou cenou na úrovni 275 dolárov. Výdrž batérie zatiaľ nepoznáme a takisto nevieme, aká bude dostupnosť na našom trhu. Sme zvedaví na reálne skúsenosti, ale vzhľadom k snahe prezentovať hodinky ako luxusný doplnok je cena atraktívna. Najmä v porovnaní s Apple Watch alebo Huawei Watch.

qfounder_nowat

Q Grant sú ďalšie inteligentné hodinky. Ich funkcie sú obmedzené, nakoľko kombinujú analógové hodinky so sledovaním aktivity a upozorňovaním na emaily, správy a prichádzajúce hovory. Hodinky sa spárujú s telefónom a používateľ si môže prispôsobiť farby jednotlivých kontaktov. Farebné notifikácie sa zobrazia spoločne s miernymi vibráciami. Podobný prístup už v minulosti zvolila firma Withings. Cena hodiniek sa bude pohybovať na úrovni 175 až 195 dolárov.

FSL250005-A

Q Dreamer je fitnes náramok, ktorý pripomína štýlový šperk. K dispozícii bude kožené alebo gumené prevedenie. Zariadenie vibruje a na notifikácie upozorňuje farebne.

FSL250048-A

FSL250048-A

Q Reveler je ďalší inteligentný náramok. Jeho funkcionalita je prakticky totožná ako vo verzii Dreamer. Cena oboch zariadení je 125 dolárov.

FSL250048

FSL250048

Ako sme už spomenuli, dostupnosť pre náš trh zatiaľ nepoznáme.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit