Pravidelná decembrová zmena cestovných poriadkov prináša novinky, ktoré ocenia najmä cestujúci. Novinkou, ktorá sa spúšťa od 13. decembra 2020 je zavedenie garantovanej nadväznosti vybraných liniek prímestskej autobusovej dopravy na regionálne vlaky vo vybraných staniciach.

„Zavedenie garantovanej nadväznosti regionálnych autobusov na regionálne vlaky, ale aj regionálne autobusy, je jednou z kľúčových zmien v nových cestovných poriadkoch. Vybrané autobusové linky budú čakať na cestujúcich aj v prípade, že vlak bude mať meškanie. Počas trvania pilotnej prevádzky budú tieto regionálne autobusy po 20. hodine čakať na vlaky od 3 až do 25 minút. Cieľom je, aby sa cestujúci vo večerných hodinách dostali čo najrýchlejšie domov a mohli prestúpiť aj keď jeden z ich spojov mešká,“ povedala Zuzana Horčíková, generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy, a.s.

Cestujúci si garantované nadväznosti pri jednotlivých spojoch môžu skontrolovať priamo v cestovných poriadkoch, ktoré sú už dnes zverejnené na stránke www.cestujemeponovom.sk alebo www.idsbk.sk.

V závislosti od prevádzkových možností budú regionálne autobusové spoje čakať na vlaky aj v iných časoch.

Garantované nadväznosti pri prestupe z vlaku na regionálny autobus, prípadne medzi regionálnymi autobusmi navzájom, denne po 20-tej hodine v prestupných uzloch pri železničných staniciach Zohor, Plavecký Štvrtok, Malacky, Veľké Leváre, Pezinok, Pezinok, zastávka, Šenkvice, Cífer, Senec  a na autobusových staniciach Stupava, Rohožník a Senec. Doba čakania nadväzných spojov je uvedená priamo v cestovnom poriadku konkrétnych liniek pre každý spoj zvlášť.

Podrobný zoznam zmien je uverejnený na stránke: https://www.idsbk.sk/oznamy/9kyx001to41d/.

Od nedele 13. decembra 2020 sa mení železničný dopravca, ktorý zabezpečuje prepravu na linke S70 (Bratislava-Kvetoslavov). Spoločnosť RegioJet nahradí dopravca ZSSK v spolupráci s  rakúskymi ÖBB. Na linke budú aj naďalej platiť predplatné a jednorazové cestovné lístky IDS BK. Počas pracovných dní bude na trati jazdiť 28 párov vlakov. Počas špičky bude interval na úseku Bratislava – Kvetoslavov 20 minút.

Vybrané zmeny v cestovných poriadkoch regionálnych autobusových liniek:

horie

  • Pridanie viacerých spojov v pracovné dni aj cez víkendy v okolí Malaciek.
  • Na linke 275 pridaný v pracovných dňoch spoj z Malaciek do Borského Svätého Jura po 17-tej hodine na základe požiadaviek cestujúcich. Vyplnenie medzery medzi spojom o 16-tej a 18-tej hodine. Dochádza k predĺženiu hodinového intervalu spojov linky 275 z Malaciek do Borského Svätého Jura. Po novom sa cestujúci dostanú v čase medzi 14:00 a 20:00 z Malaciek cez Veľké Leváre, Závod, Moravský Svätý Jur aSekule do Borského Svätého Jura každú hodinu.
  • Na linke 245 pridaný víkendový pár spojov medzi Malackami a Stupavou v popoludňajších hodinách s nadväznosťou na spoje z/do Bratislavy na zastávke Stupava, aut. st. Tým sa vyhovie požiadavke cestujúcich na častejšie spojenie Bratislavy s Malackami v popoludňajších hodinách počas voľných dní.
  • Zrušenie zastavovania spojov na zastávke Bratislava, Hroboňova.
  • Menšie čiastkové úpravy na ostatných linkách.

Pezinok

  • Zavedenie nového spoja iba cez pracovné dni školského roka  na linke 545 o 12:45 z Modry, Štúrovej do Šenkvíc, žel. st.
  • Posun odchodov linky 529 v popoludňajšej špičke zo žel. stanice v Pezinku tak, aby po novom nadväzovali od vlakov kategórie REX z Bratislavy.
  • Menšie čiastkové úpravy na ostatných linkách.

  Senec

  • Doplnenie zastavovania spojov na zastávke Ivanka pri Dunaji, METRO (linky 610, 620, 622 a 630).
  • Doplnenie zastavovania spojov na zastávke Bernolákovo, Školská ul. ZŠ (linky 645 a 659).
  • Doplnenie zastavovania spojov na zastávke Bernolákovo, Dukelská ul. ZŠ (linky 528 a 632).
  • Viaceré spoje liniek 630, 635, 640 a 729 budú mať predlžené trasy po meste Senec.
  • Zlepšené prestupné väzby medzi vlakmi liniek S50 a S55 a linkou 640 v Báhoni (skrátené prestupné časy).
  • Zlepšené prestupné väzby medzi vlakmi liniek S60 a S65 a linkou 640 v Senci (skrátené prestupné časy).
  • Doplnený pár spojov na linke 640 vo večerných hodinách.
  • Na linke 657 bude väčšina spojov premávať bez zachádzky cez obec Kráľová pri Senci (skrátenie cestovného času).
  • Všetky spoje linky 659 premávajúce do miestnej časti Veľké Úľany-Nové Osady budú premávať cez časť Lenčehel.

Všetky linky prímestskej autobusovej dopravy budú z dôvodu pandemickej situácie, nižšej mobility a menšieho záujmu o cestovanie aj od 13. decembra 2020 premávať podľa cestovných poriadkov platných pre školské prázdniny.

Nechajte nám správu