Garmin práve predstavil nástupcov modelového radu fénix 5.

Trio noviniek nesie označenie fénix 5 Plus, fénix 5X Plus a fénix 5S Plus. Medzi hlavné vylepšenia patrí zaradenie funkcie Garmin Pay pre bezkontaktné platby pomocou zabudovaného NFC (čoskoro dostupné na Slovensku). 

Po novom môžete do svojich Fénixov uložiť až 500 skladieb a prehrávať ich pomocou pripojených Bluetooth slúchadiel. Skladby prenesiete do hodiniek pomocou podporovaných streamovacích služieb ako offline zoznam (napríklad Deezer), alebo pomocou počítača v podporovanom formáte.

Garmin fénix 5X Plus získal do výbavy nový senzor Pulse Ox Acclimation. Bude tak prvým zariadením od Garminu ktorým budete môcť sledovať hladinu kyslíka v krvi pri vysokohorských aktivitách.

Ostatné dva modely už takisto získali podporu máp a lepšiu optimalizáciu pre navigovanie v teréne. Funkciou Garmin Trendline získate prehľad o najlepšie hodnotených trasách používateľmi Garmin (princíp Suunto HeatMap).

Modelový rad fénix 5 Plus bude kompletne využívať výhody radu fénix 5 a vo výbave tak nájdete GPS pre záznam aktivít a navigovanie, monitor srdcovej frekvencie, desiatky športových profilov a prispôsobenie ciferníka a funkcií pomocou obchodu s aplikáciami Garmin Connect IQ.

Prevedenie hodiniek ako aj náramkov by malo nadväzovať na aktuálny vlajkový modelový rad Garmin fénix 5. Na výber bude prevedenie lunety z nehrdzavejúcej ocele, alebo kvalitného titánu. Z náramkov bude na výber klasický športový náramok. Pokiaľ budete nosiť hodinky k obleku, tak si môžete vybrať aj verziu s titánovým náramkom.

Dostupnosť by mala byť už v priebehu júna až júla, pričom najdrahšia verzia by sa mala vyšplhať na hodnotu až 1000 eur.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Garmin vívomove HR: Športové hodinky s klasickým dizajnom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.