Spoločnosť práve predstavila päť nových modelov smart hodiniek z kolekcie MARQ Collection, pričom každý model je zameraný na špecifickú aktivitu alebo účel.

K dispozícii je tak model MARQ Aviator, ktorý umožní kontrolovať tri rôzne časové pásma a je vybavený predinštalovanými mapami a detailami letísk, ako aj integráciou kokpitu Garmin, meteorologickým radarom Nexrad a ďalšími funkciami zameranými na pilotov. Materiály hodiniek sú starostlivo vybrané a zahŕňajú titán a keramika. Letectvom je inšpirovaný aj remienok.

Ďalší model v poradí, MARQ Driver má predinštalovaných viac ako 250 pretekárskych tratí, ako aj softvér, ktorý umožňuje automatické meranie kôl, časovač a automatické udržiavanie výkonu jazdca na okruhu. Tento model je vyrobený v červenej a uhlíkovo sivej farbe.

Garmin MARQ Aviator (naľavo), Garmin MARQ Driver (napravo)

Ďalším je MARQ Captain, ktorý obsahuje funkcie plachtenia, aby pomáhali pri celom priebehu množstva činností. Hodinky zobrazujú okrem informácie o prílive, rýchlosti a teplote vetra aj rôzne virtuálne hodnoty, ktoré využijete na otvorenej vode. Dizajn využíva farby mora.

MARQ Expedition je zameraný pre dobrodruhov a obsahuje 360-stupňový kompas a barometer. Tento model je kompatibilný so satelitným komunikátorom inReach Mini a obsahuje aj špeciálny režim pre expedície.

Garmin MARQ Captain (naľavo), Garmin MARQ Expediton (napravo)

Posledným modelom je MARQ Athlete, ktorý dokáže monitorovať VO2 Max, na základe čoho sú poskytnuté informácie o výkone a čase regenerácie. Hodinky disponujú aj pokročilou metrikou behu. Tieto hodinky pre športovcov sa inšpirovali šedou a žltou povrchovou úpravou.

Garmin MARQ Athlete

Všetky tieto modely sú vyrobené z titánu, so zafírovým sklíčkom, GPS, úložiskom pre hudbu, monitorovaním aktivít, inteligentnými upozorneniami, monitorom pulzov ox2 a podporou Garmin Pay. Majú tiež výdrž batérie, ktorá sa pohybuje od 12 dní v režime smart hodiniek, po 28 hodín v režime GPS a až 48 hodín v režime UltraTrac.

Pokiaľ si robíte na niektorý z týchto modelov zálusk, tak bude potrebné siahnuť trochu hlbšie do peňaženky, pretože cena je už aj na Garmin hodinky pomerne vysoká. Štartuje na úrovni 1500 dolárov a atakuje hranicu 2500 dolárov za najdrahší kúsok. Modelový rad MARQ je dostupný od dnešného dňa, 13. marca. Dostupnosť na Slovensku zatiaľ nebola upresnená.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Recenzia Garmin fēnix 5X Plus: Opäť na vrchole

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.