Spoločnosť Garmin predstavila ďalšieho zástupcu prémiového radu MARQ.

Model MARQ Golfer, ako to z názvu vyplýva, je primárne určený hráčom golfu. Modelový rad MARQ vychádza z radu Fénix a ponúka viacero exkluzívnych prvkov, vďaka ktorým sa cenovka pri modeloch tohto radu neraz pohybuje na hranici 2000 eur.

Garmin Marq Golfer

Zdroj: Garmin

Model Garmin MARQ Golfer takisto nie je výnimkou. Cena za tento kúsok je stanovená na 1850 eur.

Nové golfové hodinky MARQ tak dopĺňajú sériu, do ktorej patria aj ďalšie modely ako Athlete, Aviator, Captain, Driver, Commander a Adventurer a prinášajú funkcie určené pre golfistov, k čomu je prispôsobený aj celkový dizajn.

Garmin Marq Golfer

Zdroj: Garmin

Hodinky v podstate ponúkajú akýsi prienik medzi modelmi Approach S60 a Fénix 6, ibaže v oveľa krajšom balení. Golfer poskytnú informácie o 41 000 golfových ihriskách, bodovaní, vzdialenostiach a ďalších potrebných informáciách pre hráčov golfu.

Tento model je tiež vybavený špičkovou funkciou PlaysLike od Garminu, ktorá poradí, aký štýl hry máte zvoliť vzhľadom na nadmorskú výšku. Hazard View poskytuje prehľadný náhľad na green a funkcia Virtual Caddie využíva údaje z predchádzajúcich kôl, spolu s prevýšením, vetrom a rozmiestnením jamiek, aby určila, ktorú palicu by ste mali použiť a kam by ste mali namieriť nasledujúci výstrel. Je to ako mať svojho vlastného caddyho.

Garmin Marq Golfer

Zdroj: Garmin

Puzdro hodiniek je vyrobené z titánu, pričom luneta je vyrobená z keramiky. Aj napriek prémiovým materiálom si hodinky zachovávajú pomerne dobrú hmotnosť 88 gramov. Displej a OS už vychádza z modelového radu Fénix. Na lunete je vyrazený ukazovateľ na 18 golfových jamiek. Hodinky sú štandardne dodávané so zeleným nylonovým QuickFit remienkom.

Garmin Marq Golfer

Zdroj: Garmin

Okrem golfových funkcií sú v hodinkách samozrejme obsiahnuté všetky ďalšie, ktoré nájdeme aj v modeloch Fénix 6.

Za všetky spomenieme napríklad meranie tepu, snímač Pulse Ox, meranie VO2 Max, profily pre takmer každú outdoorovú aktivitu, odolnosť proti vode 10ATM, a ďalšie údaje od Firstbeat, ako napríklad Race Predictor, Performance Condition, Training Training Effect, Training Load a ďalšie.

Garmin Marq Golfer

Zdroj: Garmin

Čo sa týka výdrže na jedno nabitie, tak ani tento model sa nedá zahanbiť a ponúka výdrž batérie v režime smart hodiniek 12 dní a až tri kolá golfu. Nepretržité sledovanie pomocou GPS je 28 hodín. Sledovanie golfovej hry cez GPS je takmer dvojnásobné ako v prípade sledovania behu. V režime UltraTrac dokážu hodinky fungovať 48 hodín.

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Garmin fēnix 6X Pro Solar: Inteligentné hodinky s najvyššími ambíciami

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.