Spoločnosť Garmin si na trhu s inteligentnými hodinkami dlhodobo razí vlastnú cestu.

Modelový rad MARQ je prémiovou nadstavbou obľúbeného Fénix, pričom obidve séria patria k tomu najlepšiemu, čo sa dá dnes na trhu so smart hodinkami pre športovcov zakúpiť. Aj séria MARQ disponuje pokročilou výbavou, ktorá je pre používateľov veľmi dôležitá pri športe, turistike alebo iných koníčkoch.

Aj z tohto dôvodu spoločnosť Garmin investuje veľké úsilie do svojich prémiových produktov série MARQ s novým modelom Commander.

Najzaujímavejšou vlastnosťou nových hodiniek je tlačidlo, ktoré vymaže všetky osobné údaje. Táto funkcia s názvom Stealth Mode okamžite vypne zdieľanie GPS polohy, bezdrôtové pripojenie, komunikáciu a vymaže všetky údaje z pamäte.

Hodinky sú priam ideálne na použitie pre personál armády, ktorý pracuje a zdržiava sa v nebezpečných oblastiach. Funkcia je takisto užitočná pokiaľ chce používateľ “zahladiť po sebe stopy” a nechce, aby sa akékoľvek údaje zdieľali alebo ukladali.

Garmin však nespomína, že by bol model MARQ Commander vyrobený špeciálne pre vojenské aplikácie, pričom výrobky značky sa v armáde používajú dlhé roky na navigáciu a výcvik.

Odhliadnuc od jedinečných taktických funkcií, vo výbave sa nachádzajú aj všetky športové a smart funkcie, ako aj pri ostatných hodinách MARQ. Spomenieme aj úložisko pre hudbu, platenie prostredníctvom Garmin Pay a smart notifikácie. K dispozícii je množstvo športových režimov a sledovanie aktivity spolu s monitorom srdcovej frekvencie a snímačmi pulzného oxymetra.

Z hľadiska výdrže batérie bude Commander “veliť ” až 12 dní v režime inteligentných hodiniek a v režime GPS by mal dokázať pracovať 28 hodín. Uvedením do režimu UltraTrac je možné získať až 48 hodín prevádzky.

Po dizajnovej stránke sú Garmin MARQ Commander kompaktnejšie, ako napríklad model Fenix 6X. Čierne telo má 46 mm, pričom titánová luneta je navyše potiahnutá ochrannou vrstvou DLC. Displej je chránený zafírovým sklíčkom. Ani model MARQ Commander však nepatrí k najlacnejším hodinkám od Garminu. Rovnako ako pri modeli MARQ Expedition, cena atakuje 2000 dolárov. Cena a dostupnosť pre slovenský trh bude upresnená.

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Garmin MARQ Expedition (Adventurer): Prémiové hodinky pre každého dobrodruha

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.