Možnosť solárneho nabíjania sa dostáva do troch modelových radov s aktualizovanými funkciami. 

Cieľom pridaného solárneho nabíjania je predĺžiť výdrž batérií. Modely fēnix ​​6 – Pro Solar a ​​6S Pro Solar ponúkajú výdrž batérie 9 až 14 dní v závislosti od používaných funkcií. Garmin najnovšie uvádza odhadovanú výdrž batérie v rozsahu 10,5 – 16 dní vzhľadom na množstvo prijímaného slnečného žiarenia. Okrem zlepšenia výdrže batérie nové hodinky série fēnix prinášajú lepšie sledovanie jazdy na horských bicykloch, surfovania a horolezectva.

Garmin solar

Zdroj: Garmin

Nová séria fēnix solar ​​okrem solárneho nabíjania a doplnených športových režimov ďalej ponúka štandardnú funkčnosť modelov fēnix ​6 a 6S Pro, vrátane WiFi pripojenia, podpory GPS a interného úložiska pre hudbu, ako aj sledovania spánku a platieb prostredníctvom NFC.

Garmin solar

Zdroj: GSMArena

Fēnix ​​6S začína na cene 749,99 eur, zatiaľ čo fēnix ​​6 Pro Solar začína na 849,99 eur. Viac z novej ponuky nájdete na tomto odkaze.

Garmin solar

Zdroj: GSMArena

Solárne nabíjanie sa dostalo aj do série Instinct, ktorá najnovšie obsahuje modely Surf a Tactical Solar Edition, ktoré síce ponúkajú menej pôsobivé funkcie, ale ich hlavnou devízou je výdrž batérie na jedno nabitie až 50 dní.

Instinct Surf ponúka odolnosť voči vode na úrovni 100 m a aj špeciálne funkcie pre surferov – napríklad štatistiky prílivu a odlivu.

Edícia Tactical prináša aj do série Instinct režim Stealth, ktorý dokáže deaktivovať funkciu sledovania a tieto hodinky sú kompatibilné s okuliarmi pre nočné videnie. Cena tohto modelu je 449,90 eur.

Garmin solar

Zdroj: GSMArena

Poslednou novinkou v ponuke nových solárnych hodiniek je model tactix Delta Solar Edition, ktorý vyniká svojou robustnosťou a vojenským štandardom MIL-STD-810, kompatibilitou s okuliarmi pre nočné videnie a výdržou batérie až 24 dní. Tieto hodinky sú aj najdrahšie z novej ponuky. Ich cena začína na 1099,90 eur a končí na 1399,90 eur. 

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Podcast Dotyk: Ako sa dostať do formy vďaka technológiám? (21. diel)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.