Garmin poznáme hlavne ako výrobcu inteligentných náramkov, hodiniek a tiež navigácií. Má množstvo zariadení pre cyklistov, bežcov alebo plavcov. Na online tlačovke predstavil zariadenia špeciálne určené pre vyznávačov offroudu.

Zariadenia predstavené špeciálne pre vyznávačov off-roadu. Zdroj: Garmin

Zariadenia predstavené pre vyznávačov off-roadu. Zdroj: Garmin

Na tlačovke predstavili ako prvý navigátor Tread Powersport, ďalej to bola spínacia skrinka Garmin PowerSwitch a nakoniec bezdrôtová kamera BC 40. Celok je určený napr. pre štvorkolky alebo snežné skútre, pričom tieto zariadenia pomôžu vyznať sa v neznámom teréne a komunikovať aj pri skupinových jazdách. So spomínanými zariadeniami sa jazdci môžu predháňať napr. po zvlnených piesočných dunách, divokých lesných chodníkoch aj v silnom daždi alebo v snehu.

Garmin Tread so zobrazením polohy jednotlivých jazdcov. Zdroj: Garmin

Garmin Tread s mikrofónom a so zobrazením polohy jednotlivých jazdcov. Zdroj: Garmin

Tread je robustný 5,5-palcový satelitný navigačný systém s funkciou Group Ride Tracker a predinštalovanou topografiou pre terénne dobrodružstvá. Tread je vyhotovený robustne a odolá rôznym teplotám i drsnému počasiu. Umožňuje vám zostať v kontakte so svojimi priateľmi vďaka skupinovému sledovaniu, zdieľaniu polohy a zasielaným správ až pre 20 jazdcov a to bez použitia mobilnej siete, teda aj v najzapadlejšom teréne. Satelitná navigácia obsahuje topografické mapy Európy, Stredného východu, Afriky, ktoré si môžete bezplatne stiahnuť prostredníctvom Garmin Express. Spárovanie so satelitnými komunikátormi inReach ponúkne obojsmerné zasielanie správ, stav počasia a interaktívne SOS. Jeho cena je 699,90 eur

Garmin PowerSwitch je kompaktná digitálna spínacia skrinka, ktorá ponúka pohodlné ovládanie 12-voltového príslušenstva vozidla z jedného z kompatibilného navigačného zariadenia Garmin Tread alebo aj so smartfónu.

Ovládanie svetiel a ventilátorov cez navigátor Tread. Zdroj: Garmin

Ovládanie svetiel a ventilátorov cez navigátor Tread. Zdroj: Garmin

Takto je možné napr. ovládať svetlá, klaksón, ventilátor, kompresor či diferenciál na štvorkolke.  Jeho cena je 499,90 eur.

Garmin PowerSwitch pri jeho ovládaní so smartfónu. Zdroj: Garmin

Garmin PowerSwitch pri jeho ovládaní so smartfónu. Zdroj: Garmin

BC 40 s pripevnením na rúru predstavuje odolnú bezdrôtovú kameru, ktorá sa dá ľahko pripevniť na štvorkolku. Na displeji kompatibilného navigačného systému Garmin (napr. Tread) uvidíte terén a prekážky pred sebou alebo za sebou. Kamera prenáša signál až na 13 metrov a pri inštalácii nepotrebujete žiadne káble. Jej nabíjanie zabezpečujú dve AA batérie. Kamera je odolná voči nepriazni počasia, nebojí sa vody ani mrazu. Rozlíšenie videa je 720p,  frekvencia snímok až do 15 fps a pozorovací uhol je 160°. Jej cena na slovenskom trhu je 149,99 eur.

Kamera BC-40 umiestnená na rúre štvorkolky. Zdroj: Garmin

Kamera BC-40 umiestnená na rúre štvorkolky. Zdroj: Garmin

Všetky zariadenia sú už v predaji na našom trhu-

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.