Na výstave Motocykel a Boat Show sme sa zastavili aj v stánku spoločnosti Garmin. Samozrejme, tu boli produkty obľúbené u motorkárov ako je kamera Garmin VIRB Ultra 30 a tiež množstvo navigátorov. 

Takto jednoducho sa pripája kamera Garmin VIRB Ultra 30 na motocykel

Medzi navigátormi určenými na motocykel tu bol ZUMO 595LM a aj obnovená verzia obľúbeného navigátora tentoraz pod názvom GPSMPA 276Cx

Videli sme ale aj úplne nové prírastky v ponuke Garmin a ide o satelitné komunikátory s pokrytím od pólu k pólu. Prvým z nich je inReach SE+, čo je satelitný komunikátor s GPS navigáciou. Má 100 % pokrytie na planéte Zem (sieť Iridium) na sledovanie a textovú komunikáciu. Umožňuje odosielanie a príjem textových správ aj na takých miestach, kde nie je žiadne pokrytie GSM signálom. Rovnako pomocou neho môžete nechať sledovať svoju polohu aj v odľahlých  oblastiach. Zariadenie je tak ideálne pre cestovateľov, ktorí chcú navštíviť nedostupné oblasti.

Vo výbave je aj SOS tlačidlo na aktiváciu záchrannej zložky cez GEOS (24/7). Ďalší obsah ako napr. mapy sú v tomto prípade dostupné po spárovaní so smartfónom cez Bluetooth pripojenie. Tento komunikátor má tiež štandardné GPS a navigačné funkcie. Podmienkou použitia tohto navigátora je registrácia a aktivácia vybranej služby pre zariadenie, čo nie je súčasťou dodávky.

Garmin rovnako vystavoval aj satelitný komunikátor s GPS navigáciou inReach Explore+. Tento komunikátor má navyše vopred nahratú mapu TOPO EURO, ďalej je vo výbave presný barometrický výškomer, akcelerometer a elektronický kompas.

Z ďalšej výbavy sme videli aj nové inteligentné hodinky Garmin Fénix 5X, o ktorých budeme informovať podrobne v samostatnom článku.

Pozrite si aj fotogalériu z výstavy Motocykel.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.