Novinky potešia hlavne cyklistov.

Pokým začiatkom tohto roka sme spoznali nový prírastok v podobe modelu Venu 2 Plus, tak už aj netrpezlivo čakáme na predstavenie noviniek zo série fēnix 7. Pokým obidve správy sú potešujúce, Garmin aktuálne pre sériu fēnix 6 pripravil niekoľko významných vylepšení, ktoré pridávajú množstvo nových profilov na sledovanie športových aktivít a nové algoritmy na sledovanie kondície.

Verzia softvéru 20.30 obsahuje obrovský zoznam opráv a je vítanou aktualizáciou pre každého používateľa hodiniek fēnix. Súčasťou aktualizácie je balík nových cyklistických profilov pre Cyclocross, Gravel Bike, Bike Commute, Bike Tour a Road Bike, ktoré sa zameriavajú na väčšie množstvo disciplín a aktivít, ktoré je možné v tomto športe vykonávať. Súčasťou aktualizácie sú aj profily pre e-bike a e-MTB, takže meranie aktivít pri jazde na elektrobicykloch bude oveľa presnejšie. 

Medzi novými profilmi nechýba sledovanie vysokointenzívneho intervalového tréningu HIIT, tenisu a aj menej rozšírených športov, ako napríklad – chôdza na snežniciach, padel a pickleball. 

Upozornenia a ďalšie vylepšenia

Aktualizácia prináša aj vylepšenia algoritmov laktátového prahu a aklimatizácie na nadmorskú výšku, ako aj niekoľko praktických upozornení, napríklad v prípade vybitia batéria počas synchronizácie hudby, alebo ak sa používateľ počas merania SpO2 príliš veľa pohybuje.

K dispozícii je aj množstvo drobných opráv chýb, ktoré nepochybne zlepšia zážitok z používania hodiniek série fēnix 6, ktorá stále patrí k tomu najlepšiemu, čo sa na trhu nachádza. 

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.