Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Globálny poskytovateľ logistiky, spoločnosť GEFCO, prepravila 50 miliónov ochranných masiek  z Číny do Austrálie pre popredného dodávateľa ochranných pomôcok pre zdravotnícke zariadenia v prvej línii.

GEFCO zabezpečilo v čase od 1. apríla 2020 leteckú prepravu celkovo 1 600 m3 zdravotníckych potrieb prostredníctvom komerčných i charterových letov. Zásielky boli konsolidované od niekoľkých dodávateľov z rôznych miest v Číne, vrátane Shenzhenu, Guangzhou, Xiamen a Hongkongu, následne letecky dopravované na letisko v Melbourne a v Sydney, odkiaľ putovali do príslušných zdravotníckych zariadení.

Preprava vyžadovala osobitnú starostlivosť, najmä v načasovaní a organizácii poslednej míle do cieľovej destinácie. GEFCO pre klienta zabezpečilo kompletný servis od dopravy cez balenie a paletizáciu až po zabezpečenie skladových kapacít pred dodaním.

Spoločnosť GEFCO pri organizácii dodávok úzko spolupracovala s lokálnym nákupcom, aby mala aktuálne informácie o práve prebiehajúcich zmenách colných formalít, ktoré v uplynulých mesiacoch vyžadovali čínske colné úrady pre export ochranných pomôcok.

Peter West, Country Director pre Austráliu a Nový Zéland, uviedol: „Sme hrdí na to, že môžeme byť našim zákazníkom v tomto zásadnom období oporou a pomáhať im nielen so zabezpečením prepravy, ale i v orientácii v rýchlo sa meniacom prostredí. Schopnosť nášho tímu dodať riešenia, splniť extrémne krátke lehoty a zároveň zabezpečiť, aby zásielky vyhovovali zložitým regulačným požiadavkám v oblasti zdravotníctva, je obdivuhodná.“

 

Značky: