Google oznámil, že nové Gmail rozhranie, ktoré sa prvýkrát zaviedlo v apríli v rámci programu “Skorého zavedenia”, bude od júla dostupné pre všetkých používateľov.

V novom blogovom príspevku na webovej lokalite G Suite, spoločnosť odhalila niektoré užitočné informácie pre administrátorov. Akonáhle bude nové rozhranie verejne dostupné, budú mať tieto možnosti:

  • Okamžitý prechod používateľov na novú verziu Gmailu
  • Umožnenie používateľom prihlásiť sa k novému Gmailu podľa ich uváženia
  • Počkať približne štyri týždne, kým sa používatelia rozhodnú prihlásiť do nového Gmailu

Tretia možnosť bude predvolené nastavenie. Spoločnosť ďalej tvrdí, že približne osem týždňov po tom, ako bude nový Gmail sprístupnený pre všetkých, tak budú používatelia starej verzie automaticky migrovaní na novú verziu s možnosťou odloženia prechodu o ďalšie štyri týždne.

Približne po 12 týždňoch po spustení nového Gmailu budú tí, ktorí sa rozhodli pre odloženie prechodu, automaticky presunutí na novú verziu, bez možnosti odloženia, alebo zrušenia.

Toto oznámenie prechodu na novú verziu Gmailu bolo smerované pre administrátorov G Suite, čo nevylučuje globálne spustenie pre všetkých používateľov. Nové rozhranie by sa malo celoplošne sprístupniť už v júli.

Pokiaľ by ste chceli vyskúšať nové rozhranie Gmailu už teraz, tak si prečítajte naše Tipy a triky: Ako si aktivovať nový Gmail.

Zdroj: GSuite, GSM Arena

Prečítajte si aj:

Tipy a triky: Ako si aktivovať nový Gmail a ako ho využiť naplno

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.