Vývojárom tretích strán bude umožnené oficiálnou cestou vytvárať Dlaždice.

V roku 2019 spoločnosť Google vydala „Dlaždice“, čo je nová funkcia, ktorá umožňuje zobrazovať malé informatívne karty widgetov aplikácií na inteligentných hodinkách s operačným systémom Wear OS. Google pridal dlaždice pre niekoľko oblastí, čo používateľom umožňuje ľahký prístup k dôležitým informáciám, ktoré sa nachádzajú na ľavej strane od ciferníka. 

Po uvedení funkcie bolo možné pridať iba 5 dlaždíc, ale s verziou Wear OS v2.40 Google zvýšil limit a používateľom umožnil pridať až 10 dlaždíc. Spoločnosť Google však dodnes nikdy nevydala oficiálne rozhranie API, ktoré by vývojárom aplikácií Wear OS tretích strán umožňovalo ponúkať vlastné dlaždice. 

Niektorí vývojári reverzne vytvorili interné rozhranie Tiles API, ktoré Google používa v aplikácii Wear OS na vytvorenie UnofficialTileAPI. Aj keď to viedlo k tomu, že niekoľko vývojárov aplikácií tretích strán úspešne vytvára dlaždice, neodporúča sa spoliehať sa na nedokumentované rozhrania API, pretože sa môže kedykoľvek meniť a spôsobiť nesprávne fungovanie. Zdá sa však, že vývojári už nebudú musieť robiť prácu za Google. Zmena by mala prísť v blízkej budúcnosti.

S vydaním oficiálneho rozhrania Tiles API by sme sa mali konečne dočkať ďalších vývojárov, ktorí sa pridajú a prinesú nové Dlaždice (Tiles) pre inteligentné hodinky s Wear OS. 

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Inteligentné hodinky od OnePlus získavajú certifikáciu: Ich predstavenie je na spadnutie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.