Pri pohľade do minulosti so spojením populárnej hry Pokémon Go z roku 2016 sa nám otvára jeden z prvých svetov rozšírenej reality. 

Pri dnešných trendoch sú tlačení vývojári aplikácií a hier pre platformy iOS a Android k tomu, aby využívali rozšírenú realitu v čo najväčšej miere. Google sa tiež snaží  naskočiť na tento trend a ponúka vývojárom hier polohu v reálnom čase za pomoci Google Máp.

Nintendo Switch

Minulý týždeň, bola predstavená nová hra Jurassic World Alive, ktorá ponúka zážitok podobný ako pri Pokémon Go. Ešte predtým boli predstavené mnohé podobné hry. Spoločnosť Google oznámila, že tiež nasadá na túto novú vlnu prostredníctvom aplikácie Mapy.

Nové API rozhranie máp zmení existujúce geografické prvky ako budovy, cesty a parky na Unity GameObjects, aby sa vývojári mohli sústrediť iba na prispôsobenie ich vlastného  prostredia tak, aby zodpovedalo vzhľadu a správaniu ich hry.

Vzhľadom na obrovské množstvo, vyše 100 miliónov 3D budov, ciest, orientačných bodov a parkov vo viac ako 200 krajinách sveta, môžu tak vývojári nájsť vhodné miesta na hranie hier po celom svete a vytvoriť tak hru s celosvetovým publikom. Poprípade sa tak môžu zamerať na špecializované trhy.

Spoločnosť Google vyvíja pre vývojárov hier nové rozhrania API pre Mapy, a chce tak využiť príležitosť posunúť aj svoje ďalšie služby, ako Google Cloud pre herné servery. Zatiaľ čo na propagáciu navrhuje YouTube a Google Play.

Nové funkcie Google Máp tiež prinášajú benefity aj pre ARCore, pričom spoločnosť Google si uvedomuje, že partneri s prístupom k API služby Mapy, už využívajú možnosti rozšírenej reality pre Android.

zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Google predstavil ARCore, umožní tak ľahšie vyvíjať aplikácie pre rozšírenú realitu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.