Funkcia začína byť dostupná aj v režime rozdelenej obrazovky

Google v tichosti zavádza aktualizáciu rozloženia pre Mapy, ktorou je rozdelenie obrazovky pre Street View a štandardnú mapu. Mapa zobrazuje všetky dostupné snímky, takže jednoduchým kliknutím na mapu sa môžete posunúť na konkrétne miesto.

Funkcia sa spustí automaticky po pripnutí špendlíka a prechode do režimu Street View. Pre vyvolanie funkcie tak nie je potrebné robiť žiadne ďalšie kroky. Rozdelená obrazovka je k dispozícii vo vertikálnej aj horizontálnej polohe smartfónu. K dispozícii stále zostáva aj pôvodný vzhľad aplikácie.

Funkcia je dostupná od verzie aplikácie 10.59.1, ale je možné, že je vyžadované aj spustenie na strane servera, pretože nie je aktívna pre všetkých používateľov (dokonca ani pre tých, ktorí majú uvedenú verziu). To je pravdepodobne dôvod, prečo táto novinka nebola oficiálne oznámená.

Aj napriek tomu, že ide o malé vylepšenie, nové navigovanie v režime Street View bude oveľa rýchlejšie. Používateľ sa už nemusí zdĺhavo presúvať prostredím režimu Street View (pohyb vpred a vzad bol zdĺhavý). 

Funkcia bola k dispozícii iba vo webovej verzii Mapy Google. Podobá sa tiež funkcii Live View AR, ktorá namiesto snímok režimu Street View používala živý náhľad prostredníctvom  fotoaparátu.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Telekom vypne DSL a zapne optiku: Týka sa týchto miest

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.