Samsung predstaví 11. augusta sériu inteligentných hodiniek s novou zjednotenou platformou Wear OS.

Tú kórejská spoločnosť vyvinula v spolupráci so spoločnosťou Google. Najnovšie však Google objasnil aj niekoľko dôležitých informácií ohľadom budúcnosti platformy. Začnime názvom. Platforma bude oficiálne pomenovaná  Wear OS 3. Ešte počas vývojárskej konferencie Google naznačil jednoduché pomenovanie  jednoslovným Wear.

Podstatnejšie informácie sa týkajú samotných aktualizácií. Modely TicWatch Pro 3 GPS, TicWatch Pro 3 Cellular / LTE a TicWatch E3 od Mobvoi budú aktualizované na Wear OS 3. Avšak všetky modely, ktoré sa v budúcnosti dostanú na trh, budú už využívať všetky výhody novej platformy Wear OS 3. Buď budú mať nový systém priamo nainštalovaný, alebo budú mať možnosť aktualizácie na Wear OS 3. Rovnaké pravidlá platia aj pre novú generáciu zariadení Fossil Group, ktorá bude uvedená na trh neskôr v tomto roku.

Aktuálne je tento zoznam podporovaných zariadení pomerne krátky. Avšak aj pre tieto podporované zariadenia bude aktualizácia poskytovaná „na základe prihlásenia“, pretože pri inštalácii budete musieť hodinky resetovať do továrenského nastavenia a znova ich aktivovať.

Správa na záver však nepoteší. Aktualizácie sa začnú zavádzať až na jeseň roka 2022.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Huawei Watch 3: Pekné hodinky, ale TOTO treba zlepšiť (VIDEORECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.