O tomto modeli počujeme po prvýkrát.

Tento neznámy smartfón pochádza z neovereného zdroja, čo robí celý únik podozrivým. O smartfónoch Google Pixel je známe, že prvé informácie o nich sa začínajú objavovať pomerne dlho pred ich oficiálnym predstavením. Je pritom možné, že sa niekto dostal k prvotnej vzorke alebo návrhu nového smartónu od Googlu.

Fotografie o telefóne Pixel XE toho veľa neprezradia. Z technického popisu sa dozvedáme, že zariadenie má NFC a dva sloty na SIM karty. Pokiaľ sa budeme spoliehať na neostré fotografie, z nich môžeme vyčítať, že smartfón bude vybavený displejom s pomerne hrubými bočnými rámikmi (je možné, že smartfón je v ochrannom puzdre) a stredovým otvorom pre selfie kameru. Zvyšok smartfónu ostáva aspoň nateraz stále záhadou.

Skoré uvedenie ďalšieho smartfónu z dielne Googlu je pomerne nepravdepodobné, pretože iba prednedávnom sme spoznali modely Pixel 5 a 4a 5G. Môžeme sa preto domnievať, že nové telefóny od Googlu tak skoro nedorazia. 

Bolo by pritom príjemným prekvapením, keby Google v krátkom čase predstavil model s použitím platformy Snapdragon 888. Proti tejto teórii je však zobrazená priebežná frekvencia procesora, ktorá je na úrovni iba 1804 MHz. Môžeme však predpokladať, že maximálna frekvencia najsilnejšieho jadra je vyššia, pretože aj zvyšných 5 jadier dosahuje rovnakú frekvenciu 1804 MHz (takisto nemusí byť ich maximálna).

V konečnom dôsledku môžu byť fotografie iba podvrh.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Toto sú vylepšenia rozhrania Samsung One UI 3. Vieme kedy a v ktorých smartfónoch sa objaví

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.