WebView má vplyv aj na prezeranie webu.

Pred pár hodinami boli v systéme Android zaznamenané viaceré problémy so stabilitou aplikácií. Keď sa ich používatelia pokúsili otvoriť, aplikácie vyhodili chybové hlásenia. Aj rôzne fóra sa začali plniť informáciami o vzniknutom probléme, čo potvrdil aj portál DownDetector, ktorý tiež vykazuje zvýšený počet hlásení o výpadkoch služieb Gmail a Amazon. Webové rozhranie nie je ovplyvnené.

Čoskoro sa zistilo, že problém pochádza z nedávnej aktualizácie Android WebView. Android WebView je systémový komponent, ktorý umožňuje vývojárom zobrazovať webové stránky v ich aplikáciách. Dodáva sa predinštalovaný na každom modernom zariadení so systémom Android a pravidelne sa aktualizuje prostredníctvom Obchodu Play s najnovšími vylepšeniami a opravami zabezpečenia. Zdá sa, že chybná aktualizácia mohla poškodiť tento komponent. 

Ako chybu odstrániť?

Jednoduché odinštalovanie aktualizácií Android WebView dokáže vzniknutý problém opraviť, čo potvrdilo veľké množstvo používateľov. Pokiaľ ste problém zaznamenali aj vy, otvorte Obchod Play, vyhľadajte Android WebView a odinštalujte aktualizácie. Prípadne môžete tiež prejsť v Nastaveniach smartfónu do sekcie Aplikácie, vyhľadať Android WebView medzi systémovými aplikáciami a odinštalovať jej najnovšie aktualizácie. Hovorca Googlu potvrdil, že spoločnosť si je problému vedomá a pracuje na oprave.

V čase písania článku bola v Obchode Play dostupná jedna oprava WebView, ktorá by mala problém vyriešiť aj keď navigovanie na webových stránkach nie je stále plynulé.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Slovenskom sa šíri internetový podvod cez WhatsApp. Takto to funguje

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.