Spoločnosť Google oznámila, že prinesie do služby Gmail technológiu na zrýchlenie mobilných stránok AMP (Accelerated Mobile Pages), aby e-maily boli oveľa zaujímavejšie a interaktívnejšie.

Technológia, ktorá bola pôvodne navrhnutá na zrýchlenie webových stránok odstránením zbytočného obsahu, bola pridaná pre novú aplikáciu Gmail v Developer Preview.

Včera bola predstavená sila AMP pre e-maily prostredníctvom Gmail Developer Preview. AMP pre e-maily prináša nový spôsob, ako môžu vývojári robiť e-maily ešte viac interaktívne a pútavé.

Vďaka funkcii AMP pre e-mail je jednoduchšie, aby informácie v e-mailových správach boli dynamické, aktuálne a aby mohli byť spustené vyššou rýchlosťou.

Nové riešenie bude prakticky umožňovať prijať jednoduché akcie (napríklad rezerváciu stretnutia prostredníctvom kalendára alebo udalosti) priamo v rozložení e-mailu bez toho, aby ste museli kliknúť na odkaz, alebo navštíviť inú webovú stránku.

Takto to vyzerá:



Po predstavení AMP v roku 2015 pokračovala technológia Big G, ktorá ju nakoniec integrovala do svojich reklamných formátov, aby boli oveľa menšie a rýchlejšie. Teraz sa zdá, že Google chce robiť to isté s e-mailami.

Myšlienka pridať AMP priamo do služby Gmail prichádza len niekoľko hodín po tom, čo spoločnosť Google odhalila svoj nový formát AMP. Jeho cieľom je povzbudiť tvorcov k tomu, aby vytvorili obrazové, video a animované zážitky pre mobilné telefóny. Predstavenie prebehlo včera na AMP Conf 2018 v Amsterdame.

zdroj: thenextweb

Prečítajte si aj:

Google chystá nový projekt s názvom AMP

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.