Fungujú samostatne, aj bez pripojeného telefónu.

Operačný systém Android Wear 2.0 sa oneskorí. Mal byť už dostupný, na trh však príde začiatkom budúceho roka. Aktualizácia prinesie viacero noviniek, najvýraznejšou novou funkciou bude možnosť používať samostatné aplikácie. Tie fungujú priamo v hodinkách aj bez pripojeného telefónu. Google v minulosti tvrdil, že tento koncept neponúka dostatočne kvalitný používateľský zážitok, avšak vďaka príchodu výkonnejšieho hardvéru a optimalizácii samotného systému by mala byť situácia iná.

Prvé tri oficiálne oznámené aplikácie pre Android Wear 2.0 sú Glide, Foursquare a Lifesum. Glide umožňuje začať komunikáciu s iným používateľom aj bez nutnosti vyťahovať telefón. Foursquare funguje rovnako ako vo verzii pre smartfón, dôležité informácie zobrazuje na displeji hodiniek. Aplikácia v tomto prípade profituje aj z nového systému notifikácií pre Android 7.0 a na displeji hodiniek zobrazí viac informácií.

Lifesum je aplikácia na zaznamenávanie toho, čo jete a pijete. Vytváranie nových záznamov by malo byť vďaka aplikácií pre hodinky rýchlejšie a pohodlnejšie.

Zdroj: Android Central

Prečítajte si aj:

Ďalšie Moto hodinky v blízkej budúcnosti nečakajte. Lenovo nevidí záujem trhu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit