Čínsky výrobca grafických kariet PowerColor sa radí medzí hŕstku spoločností ponúkajúcich externé GPU dokovacie stanice.

Devil Box, externá GPU dokovacia stanica od PowerColor, bolo možné vidieť v lete na Computexe. Výrobca vtedy demonštroval potenciál príslušenstva jednoduchým spôsobom: Intel Skull Canyon NUC pripojili k Devil Boxu a pomocou toho poháňali HTC Vive. Skúste si to predstaviť – hrať náročné VR hry na maličkom NUC počítači.

devil-box-nuc_nowat

PowerColor však vtedy neprezradil nič o dostupnosti ani cene zariadenia. O to viac nás prekvapilo, že sa už začali predávať. Cena nie je najnižšia, v USA 379 dolárov, v Európe 419 EUR. A to bez grafickej karty. Treba však dodať, že Razer Core je drahší (500 dolárov), no Alienware Graphics Amplifier podstatne lacnejší (200 dolárov). Devil Box tak sedí niekde uprostred a rozhodujúca bude výbava.

PowerColor Devil Box obsahuje 500 W zdroj, ktorý je schopný poháňať grafické karty so spotrebou do 375 W. Zároveň cez USB Type-C dokáže nabíjať notebook, pričom dodáva 60 W. Thunderbolt 3 rozhranie podporuje prenos dát do 40 Gb/s. Exeterný GPU dock obsahuje ešte 4 USB 3.0 porty a gigabit ethernet konektor. Zariadenie podporuje karty od Nvidie aj AMD (s podporou AMD XConnect) s dĺžkou do 310mm.

Po tom, čo sme videli Razer Core v akcii veríme v potenciál týchto externých grafických riešení. Myslíme si však, že momentálne je príslušenstvo ako Razer Core a PowerColor Devil Box so svojou značne vysokou cenou určené len pre „hardcore“ publikum. Bežných užívateľov zaujme asi až keď cenou padne pod magickú hranicu 100 USD/EUR.

Zdroj: Tom’s Hardware

Značky: