Doplnené 4. 8. 2017: Nová aplikácia by mala byť čoskoro dostupná.

Verzia pre Apple TV je aktuálne v štádiu schvaľovania spoločnosťou Apple. Tento proces obvykle trvá jeden až dva týždne. Spolu s ňou by sa mali dostať na trh aj aplikácie pre Android TV a herné konzoly.

Pôvodný článok 18. 7. 2017: Aplikácia mala byť pôvodne dostupná do premiéry novej série Game of Thrones.

Služba HBO GO čoskoro prinesie používateľom zo Slovenska, Čiech a okolitých krajín dlho očakávané a potrebné vylepšenie mobilnej aplikácie. Oznámilo to české zastúpenie HBO na svojom Facebooku. Pôvodne plánovaný termín spustenia novej aplikácie do premiéry novej série Game of Thrones sa nepodarilo dodržať. Aplikácia sa oneskorí, avšak očakávame, že bude dostupná najneskôr do konca augusta.

Aj pre konzoly, Apple TV a Android TV

Nová aplikácia HBO GO funguje na inej platforme, ako tomu bolo doteraz. Vďaka tomu bude služba konečne dostupná aj pre Apple TV, set-top boxy so systémom Android TV a herné konzoly PlayStation či Xbox. V prípade webovej verzie už nebude využívať technológiu Silverlight. Tieto zmeny sú potrebné, najmä plná podpora multimediálnych TV zariadení je dnes nevyhnutná. HBO GO síce umožňuje prehrávať obsah na veľkej TV obrazovke cez Chromecast, avšak ani táto funkcia nie je implementovaná korektne a už niekoľko týždňov nefunguje na zariadeniach so systémom Android. V porovnaní s priamou konkurenciou, ako je Netflix či Prime Video, pôsobí aktuálna verzia aplikácie HBO GO pre náš región zastarane.

Služba HBO GO je dostupná ako bezplatný doplnok k predplatnému TV kanála HBO. Službu je možné získať aj samostatne, prostredníctvom portálu sledovanietv.sk a najnovšie aj cez operátora Telekom. Ocenia to najmä používatelia, ktorí nemajú predplatenú digitálnu, káblovú alebo satelitnú televíziu.

Prečítajte si aj:

Netflix a ostatné videoslužby na Slovensku

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit