Ak uvažujete nad nákupom herného príslušenstva pod stromček, ste na správnom mieste. Poradíme vám s jeho výberom podľa rôzneho zamerania. Pozrite si naše tipy, ktoré odporúčame. Radíme pri výbere aj iných produktov pod stromček, kompletnú vianočnú poradňu nájdete tu>>

Vyberte si  kategóriu:
Prémiová kategória
Stredná trieda
Ľudová voľba

Prémiová kategória

Logitech G29 / G920 Driving Force

g29-racing-wheel_vyd5_nowatMilovníci závodných hier budú z tohto volantu nadšení. Príslušenstvo je určené veľmi špecifickej skupine hráčov, avšak ponúka naozaj výnimočný zážitok z hrania, resp. virtuálnej jazdy. Ide o jednoznačne najlepší herný volant, ktorý sme doteraz používali. Verzia G29 je určená pre konzoly PlayStation 3 a 4, G920 je kompatibilný s Xbox One. Obe si rozumejú s počítačmi.

 

BenQ XL2420G

xl2420g_left45_1_vyd5_nowatBenQ patrí medzi najlepších výrobcov herných monitorov. V portfóliu má drahšie aj lacnejšie modely a takisto aj monitory s rôznou uhlopriečkou, avšak 24-palcový monitor s TN panelom, 144 Hz obnovovacou frekvenciou a technológiou G-Sync je pre mnohých hráčov to pravé. Môžeme polemizovať, či sú vaše herné schopnosti na takej úrovni, aby ste ho využili naplno – ak však hľadáte jednej z najlepších herných monitorov na trhu, toto je on. BenQ má v ponuke aj lacnejšie verzie, 24-palcový model so 144 Hz frekvenciou, ale bez G-Syncu nájdete za cenu pod 300 EUR. Na XL2420G však chválime aj jeho dizajnové prevedenie a konštrukciu.

Stredná trieda

Bezdrôtový ovládač Xbox Elite

xbox_elite_vyd5_nowatTakýto herný ovládač tu ešte nebol. Xbox ovládače majú jeden z najlepších dizajnov, čo sa ergonómie týka, na trhu. Xbox Elite ho takisto ponúka, dizajnovo je na nerozoznanie od oficiálneho Xbox One ovládača. Odlišuje sa však spracovaním. Nepôsobí ako plastová hračka, pretože obsahuje kovové komponenty. Napríklad páčky. Okrem toho ponúka viac možností prispôsobenia a je presnejší ako štandardný ovládač. Ideálna voľba pre náročných hráčov. Xbox Elite je kompatibilný s konzolou Xbox One a keď si kúpite príslušenstvo Xbox Wireless Adapter for Windows (cca 20 EUR), pripojíte ho aj k počítaču.
Cena: 149,99 EUR

Creative Sound Blaster EVO ZXR

sound-blaster-evo-zxr_vyd5_nowatMišo, ktorý u nás v redakcii testuje slúchadlá, popísal model Creative Sound Blaster EVO ZXR slovami „toto bolo bombastické“. Ide o výborné slúchadlá s kvalitnou reprodukciou zvuku a zabudovaným mikrofónom. Nie sú príliš objemné a ich výhoda spočíva aj v tom, samotné slúchadla majú komfortný dizajn a vhodne eliminujú okolitý hluk. A pokiaľ chcete alternatívu, zaujímavým produktom sú aj slúchadlá Logitech G633 s o trochu nižšou cenovkou.

Steam Controller

steam_controller_vyd5_nowatSteam Controller je určený pre použitie s počítačom a do nášho zoznamu sme ho vybrali kvôli atypickému dizajnu. Namiesto pravej páčky má výrazne väčšiu pravú dotykovú plochu. Používa sa však pohodlne a Valve tvrdí, že keď si naň zvyknete, nebudete sa chcieť k bežnému ovládaču vrátiť. Tešíme sa na dlhodobý test a objednávame si ho do redakcie.
Cena: 54,99 EUR

 

Ľudová voľba

SteelSeries Rival 100

SteelSeries_Rival_gaming_mouse_vyd5_nowat
Myška Rival 100 od SteelSeries nás potešila vzhľadom k jej cene. Je to najlacnejší model, ktorý sa cenovo pohybuje okolo 35 EUR. Čo je však dôležité, väčšine hráčov bohato postačí. Dizajn je elegantný a ergonomický, s príslušenstvom sa pohodlne pracuje a „výkon“ optického senzora je pri nastavení nižšej citlivosti výborný. S rastúcim údajom CPI sa síce objavujú menšie nepresnosti, ale pokiaľ nie ste programer, ale iba pravidelný hráč, táto myška výborne poslúži.

CANYON Hazard CNS-SKB7

canyon-hazard-cns-skb7_vyd5_nowat
CANYON vyrobil prekvapivo štýlovú a na používanie pohodlnú hernú klávesnicu. Jej výhodou je najmä cena, konštrukcia zo zliatiny hliníka a dvojfarebné podsvietenie. Má membránové klávesy a z hľadiska funkcionality sa nemôže rovnať niektorým modelom, ktoré sú X-násobné drahšie, avšak za necelých 30 EUR – CANYON príjemne prekvapil.

 

Radíme pri výbere aj iných produktov pod stromček, kompletnú vianočnú poradňu nájdete tu>>

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit