Deviaty ročník obľúbenej ankety Mobil roka 2015 powered by O2 vám opäť prináša nominácie tých najlepších zariadení v piatich kategóriách. Dnes si predstavíme nominované zariadenia v kategórii Inteligentné hodinky roka 2015.

Inteligentné hodinky predstavujú najrýchlejšie rastúci segment produktov v IT v roku 2015. Prinášajú funkcie smartfónu na zápästí používateľa. Najčastejšie umožňujú zobraziť prichádzajúce hovory, SMS správy, maily, no dokážu monitorovať aj funkcie ľudského tela, ako je napríklad tep srdca. Využiť sa dajú aj na počítanie krokov a vyhodnotenie športových aktivít. Hlasovať v ankete môžete tu>>

V ankete Mobil roka 2015 powered by O2 sú nominované nasledujúce modely:

Apple Watch

apple_watch_vyd2015_6_nowat
Tieto hodinky spolupracujú len s telefónom Apple iPhone 5 a vyššie a prinášajú predĺženie funkcií tohto telefónu na zápästie. Existuje viacero vyhotovení, pri najpredávanejšom modely máte k dispozícii gumený remienok. Výhodou je plná integrácia s Apple ekosystémom. Pozrite si naše redakčné video.

Asus ZenWatch 2

asus_zenwatch2_vyd2015_6_nowat
Hodinky od spoločnosti ASUS prinášajú vysoký pomer výkon/cena a výhodou je, že sú mimoriadne tenké. Aj tu existuje viacero vyhotovení, operačný systém je Android Wear. Na batériu vydržia 1,5 dňa a sú precízne vyhotovené. Pozrite si našu detailnú fotogalériu alebo redakčné video.

Garmin Fenix 3

garmin_fenix3_2_vyd2015_6_nowat
Ide o vynikajúce športové hodinky, ktoré bez zapnutého GPS vydržia 6 týždňov prevádzky. Dobre viditeľný displej hodiniek je kruhový s priemerom 1,2 palca. Hodinky majú vlastný OS a spolupracujú s iOS ako aj Android smartfónmi, pričom údaje sa dajú vyhodnocovať aj na desktop PC. Prečítajte si našu recenziu aj s videom.

Huawei Watch

Huawei_watch_2_vyd2015_6_nowat
V tomto prípade ide o inteligentné hodinky s najkrajším dizajnom. Huawei ich neskôr rozšíril aj o vyhotovenie špeciálne určené pre ženy. Hodinky vydržia na batériu okolo 1,5 dňa, ich náramok sa dá používateľsky meniť. Špecialitou sú aj ciferníky prispôsobené presne pre tieto hodiny. Používajú operačný systém Android Wear a spolupracujú aj s telefónmi spoločnosti Apple. Pozrite si naše redakčné video, kde tieto hodinky recenzujeme.

LG Watch Urbane

LG_watch_urbane_2_vyd2015_6_nowat
Kovové telo týchto hodiniek ukrýva 1,3″ guľatý Plastic OLED displej s rozlíšením 320 x 320 bodov. Ich luxusný vzhľad dopĺňa výkon procesora Qualcomm Snapdragon 400 (1,2 GHz) a 4 GB pamäte. Vyznačujú sa dlhou výdržou na batériu. Pozrite sa na ich recenziu v redakčnom videu.

Motorola Moto 360 2nd gen

moto_360_2_vyd2015_6_nowat
Toto sú hodinky s veľmi dobrým dizajnom a okrúhlym ciferníkom. Výhodou je snímač vonkajšieho osvetlenia, ktorý prispôsobí ich jas okolitým podmienkam. Krytie hodiniek je IP67 a batéria má kapacitu 320 mAh, čo postačí na deň prevádzky. Operačný systém je Android Wear. Prečítajte si náš porovnávací test.

Samsung Gear S2

samsung_gear_s2_3_vyd2015_6_nowat
Špecialitou týchto hodiniek je otočná luneta, ktorá prináša rýchlosť a jednoduchosť do ich ovládania. Výdrž batérie je 2 dni. Používajú operačný systém Tizen, no spolupracujú aj s inými Android smartfónmi ako sú Samsung Galaxy. Určené sú hlavne na športové použitie, pričom dokážu monitorovať funkcie tela. Pozrite si naše redakčné video, kde tieto hodinky predstavujeme.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí bude zaradený do súťaže o atraktívne ceny: Apple iPhone 6S, Coolpad Modena, LG Zero alebo Huawei Watch.

partneri_mr_2015_vyd5_nowat

Značky: