ASUS predstavil VivoWatch, svoje prvé nositeľné zariadenia zamerané na kondíciu a životný štýl. Hodinky VivoWatch dokážu monitorovať tep srdca, sledovať spánok a ponúkajú aj funkciu Happiness Index, ktorá zobrazuje celkovú kvalitu životného štýlu.

VivoWatch sú určené na celodenné nosenie a okrem elegantného dizajnu ponúknu aj 10-dennú výdrž batérie a telo s odolnosťou proti vode (IP67). Bez problémov ich môžete mať aj v sprche. Zariadenie VivoWatch spolupracuje s aplikáciou ASUS HiVivo pre smartphony (Android, iOS) a webovou stránkou ASUS Healthcare. Spoločne pomáhajú dosiahnuť osobné kondičné ciele. Nositeľné zariadenie ASUS VivoWatch sa na Slovensku začne predávať v druhej polovici mája a to za 159 euro.

VivoWatch Scenario_4_nowat

Nepretržité monitorovanie tepu srdca

Zariadenie ASUS VivoWatch využíva technológiu VivoPulse spolupracujúcu s integrovaným optickým snímačom, vďaka čomu zvládne nepretržite monitorovať tep srdca aj bez hrudného pásu.  Meria sa však na zápästí, čo môže prinášať istú odchýlku. Po zmeraní  tepu srdca a zbere ďalších údajov ako je napr. pohlavie a vek nositeľa, pomáha VivoWatch pri správnej intenzite cvičenia, ktoré potom priaznivo ovplyvňuje kardiovaskulárny systém.

Počas pohybových aktivít poskytuje zariadenie používateľovi okamžitú spätnú väzbu o účinnosti cvičenia na ľahko čitateľnom LED indikátore. Keď používateľ dosiahne aerobné pásmo tepu srdca (vhodné na kardiovaskulárny systém, pričom dochádza k efektívnemu spaľovaniu kalórií, posilňovaniu srdca a navýšení výdrže) LED indikátor tento stav signalizuje zelenou farbou  a majiteľ tak vie, že cvičí správnou intenzitou. Ak je úroveň intenzity príliš vysoká, teda tep srdca je nad optimálnou hranicou, LED indikátor zmení farbu na červenú a varuje tak používateľa pred prílišnou námahou.

ASUS VivoWatch_5_nowat

Sledovanie aktivity a spánku

Technológia VivoPulse umožňuje cez VivoWatch presne merať počet kalórií, ktoré používateľ hodiniek každý deň spáli a to nepretržitým meraním tepu srdca. ASUS VivoWatch meria celkovú dobu spánku, tep srdca a pohyb. Ráno tak nositeľ hodiniek vidí, koľko toho počas noci naspal a ako kvalitný bol jeho spánok. Ide o meranie najviac osviežujúceho spánku. Majitelia hodiniek môžu tieto informácie o kvalite spánku použiť ako poradcu, ktorý im pomôže upraviť návyky a dosiahnuť odpočinok, po ktorom sa budú cítiť najlepšie.

Zmerajte si kvalitu životného štýlu

ASUS VivoWatch ponúka aj indikátor životného štýlu, ktorý označuje ako Happiness Index (HI). Toto jednoduché číselné skóre je závislé na úrovni aktivity a kvality spánku nositeľa a poskytuje rýchly a ľahko pochopiteľný súhrn celkového stavu životného štýlu. Nízke skóre napovedá, že na dosiahnutie optimálneho zdravia by mal človek upraviť svoje návyky v oblasti cvičenia a spánku, zatiaľ čo normálne alebo nadštandardne vysoké skóre ho motivuje na udržanie svojho zdravého životného štýlu alebo aj prekonanie súčasného výsledku.

ASUS VivoWatch_3_nowat

Nástroje pre starostlivosť celej rodiny

Zariadenie ASUS VivoWatch podporuje jednoduchú synchronizáciu s aplikáciou ASUS HiVivo pre smartphony ale aj s webovou stránkou ASUS Healthcare. Vďaka tomu si používatelia môžu prezrieť celú históriu cvičenia, analýzu kvality spánku a postup na dosiahnutie kondičných cieľov. Ľahko sa dajú sledovať aktuálne informácie o životnom štýle členov rodiny či priateľov, ktorí tiež nosia zariadenie ASUS VivoWatch a to bez ohľadu na to, kde v skutočnosti žijú. Máte tak napr informáciu o tom, ako je na tom napr. starší člen rodiny a môžete vhodne zasiahnuť.

Technické parametre

ASUS VivoWatch
DisplejRozlíšenie 128 × 128 bodovNízka spotreba energieCorning Gorilla Glass 3
SnímačeTrojosový akcelerometerOptický snímač tepu srdca s technologia ASUS VivoPulseUV snímač
BluetoothBluetooth 4.0
SynchronizáciaAutomatická synchronizácia s aplikaciou ASUS HiVivo
Spotreba energieVýdrž batérie až 10 dní (bežná prevádzka)Doba nabíjania: 1 až 2 hodiny
Odolnosť proti vodeIP67
Veľkosť remienka22 mm (štandard)

 

http://youtu.be/h7Tuw8sfrOQ

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.