Je to dobrá správa pre nováčikov, ale aj skúsených športovcov.

Ak vlastníte Garmin Forerunner 945, 745 alebo 245 (+ Music), prichádza veľká aktualizácia firmvéru, ktorá hodinkám pridá niekoľko užitočných funkcií. Aktualizácie sú momentálne k dispozícii v beta verzii, ale je ich možné stiahnuť do hodiniek. Vydanie stabilnej verzie sa očakáva v priebehu najbližších niekoľkých týždňov.

Ak vlastníte Forerunner 945 alebo Forerunner 745, najväčším vylepšením je pokročilejšie sledovanie spánku pomocou Firstbeat Analytics. Zatiaľ čo Forerunner 945 už sleduje spánok a poskytuje prehľad v aplikácii Garmin Connect, Firstbeat Analytics určuje, aký regeneračný bol váš spánok a ako dobre ste sa zotavili cez noc, čo je mimoriadne užitočné pre plánovanie a prispôsobenie vášho tréningu.

K dispozícii je tiež nový profil aktivity pre ultra beh, ktorý je skutočným prínosom, pretože tieto behy sa veľmi líšia od typických pretekov a ich cieľom je skôr prekonávanie vzdialenosti ako dosiahnutie určitého času.

Základný Forerunner 245 získava nové návrhy na denné tréningy – funkciu, ktorá by sa mohla ukázať ako veľmi užitočná pre začínajúcich bežcov pri zvyšovaní ich sily a kondície. Po dokončení tréningu sa zobrazí výzva na subjektívne hodnotenie vašej vnímanej úrovne námahy.

Kompletné zoznam zmien pre jednotlivé modely nájdete na týchto odkazoch – 245, 245 Music a 945.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Tréner Garmin: S profesionálnym trénerom až do Finále (2. časť)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.