Honor predstavil nové inteligentné hodinky. Zatiaľ iba pre čínsky trh.

Honor Watch GS 3 sú nové hodinky od čínskeho výrobcu, ktoré priamo nadväzujú na model Honor MagicWatch 2. Novinka opäť kladie dôraz na dizajn, dlhú výdrž a športové/zdravotné funkcie, avšak všetky tieto vlastnosti zlepšuje.

Hodinky budú dostupné v celkovo troch dizajnoch. Všetky modely ponúkajú konštrukciu z nehrdzavejúcej ocele a majú 3D sklíčko na displeji. Veľkosť hodiniek je 45,9 mm, ich hrúbka je 10,5 mm a hmotnosť je 44 gramov. Rozlíšenie 1,43-palcového AMOLED displeja je 466 × 466 pixelov, maximálny jas dosahuje 1000 nitov.

Luxusnejší dizajn je zlepšenie, ktoré si všimnete okamžite. Ďalším zlepšením je úplne nový „8-kanálový PPG senzor tepu„, ktorý podľa slov výrobcu ponúka 97 % presnosť monitorovania tepu počas dňa a takisto aj v rámci vybraných typov športovania, ako je beh, bicyklovanie atď.

Senzor tepu využíva aj softvérové optimalizácie a umelú inteligenciu pre dosiahnutie čo najpresnejšieho merania. Jeho prínos oceníte nielen pri športovaní, ale aj počas celodňového merania okysličenia krvi SpO2 a takisto aj stresu. Na to sme zvedaví, pretože z hľadiska merania stresu majú inteligentné hodinky čínskych výrobcov, nakoľko nevedia ponúknuť pokročilé dáta. Honor Watch GS 3 by to mohli zmeniť.

Honor takisto zlepšil meranie GPS, využíva senzor s dvojitou frekvenciou. Výsledkom je rýchlejšie získanie GPS signálu a o 167 % vyššia presnosť v porovnaní s Honor MagicWatch 2. Samozrejmosťou je podpora viac ako 100 režimov športovania, 10 z nich ponúka pokročilé štatistiky.

Hodinky majú odolnosť na úrovni 5 ATM, podporujú inštaláciu aplikácií tretích strán a majú výdrž na úrovni až dvoch týždňov bežného používania, resp. 30 hodín monitorovania GPS. K dispozícii je rýchle nabíjanie, 4 GB úložisko s podporou uloženia hudby a možnosť odmietnuť prichádzajúci hovor na pripojený telefón odoslaním SMS správy.

Dostupnosť hodiniek Honor Watch GS 3 v Európe zatiaľ nepoznáme. V Číne budú čoskoro v predaji za cenu od 180 eur.

Honor Watch GS 3
Honor Watch GS 3

Zdroj: Honor

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit