Manuálna prevodovka sa nám viac páčila pri motorke, ktorá je orientovaná na dobrodružstvo.

Zobrali sme ju do terénu a vyskúšali, ako sa s ňou naozaj jazdí. Testovali sme za slnka, ale aj za dažďa a overili si, že ABS podrží aj v tých najkomplikovanejších zákrutách. Je to motorka, ktorá si poradí s prašnými cestami. Miluje serpentíny stúpajúce do horských sediel, ale aj dlhé diaľnice. Oplatí sa vám však aj na krátkej ceste do práce naprieč mestom, prakticky ste bez zápch. Nech už trávite svoj voľný čas kdekoľvek, Honda Adventure Sports bude dokonalým spoločníkom.

Africa Twin Adventure Sports CRF1100L  dokáže prejsť dlhšie vzdialenosti v pohodlí. Ocenili sme 24,8-litrovú nádrž, čo dáva akčný rádius okolo 500 km. Vďaka veľkému hliníkovému ochrannému plechu motora a výstuhám v bočných kapotážach je Africa Twin Adventure Sports aj odolná. To oceníte pri pádoch. Popri štandardnom odpružení Showa je v ponuke aj príplatkové elektronické odpruženie Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERA). To zabezpečuje optimálne tlmenie za rôznych podmienok.

Štyri prednastavené módy pokrývajú všetky režimy od cestovania, presunu cez mesto až po jazdu v teréne, pričom elektronicky nastaviteľné je aj predpätie na zadnom tlmiči. Voliteľná je aj dvojspojková prevodovka Dual Clutch Transmission (DCT).

Objem motora je 1084 cm3, je to dvojvalec, 8 ventilový, štvortaktný s udávanou spotrebou 4,9 litra/100 km. Pri našom teste sme mali spotrebu okolo 6 litrov/100 km. Základné sedadlo má výšku 850 až 870 mm, dá sa objednať sedlo znížené o 25 mm. Rám tejto motorky je hliníkový, celková hmotnosť je 238 kg. Mali by ste byť tak diosť vysoký a dosť silný človek, vtedy manipulácia s motorkou ideálna. Pri opravách oceníte, že Honda Advanture Sports používa bezdušové pneumatiky. Farba je na výber buď trikolóra alebo čierna.

Kapotáž zaisťuje vyššiu ochranu proti vetru a plexištít je nastaviteľný v piatich úrovniach. To znižuje  nápor vzduchu na prilbu. Dvojitý predný LED svetlomet má aj denné svietenie a zákrutové svietenie, ktoré automaticky osvetľuje tmavé miesto vo vnútri zákruty. V zime oceníte vyhrievané rukoväte, na diaľnici zase tempomat. Využili sme aj 12 V zásuvka a USB port, nastavili sme si Apple CarPlay.

Honda Africa Twin

Honda Africa Twin

Cena tejto motorky je 15 490 eur, príplatok za elektronické pruženie Showa EERA je 1500 eur, plastové kufre (3 kusy) stoja 1990 eur.

Viac sa dozviete v našom redakčnom videu:

Prečítajte si aj:

Toyota C-HR Hybrid 2.0: Takto má vyzerať čisto hybridné auto (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu