Tak toto je iná motorka: Je celá v čiernom, až na pár vybrúsených častí a vyzerá to veľmi efektne. Umožňuje jazdiť s výraznou zvukovou kulisou a výkonu má na rozdávanie.

CB1000R Black Edition vychádza z rovnakého základu ako motorka CB1000R. Je teda kompletne inovovaná a má rovnaký vzrušujúci výkon radového motora s troma jazdnými režimami a  kontrolou trakcie HSTC. Podvozok využíva jednostrannú zadnú kyvku, obrátenú nastaviteľnú prednú vidlicu Showa Separate Function Fork Big Piston (SFF-BP) a radiálne uchytené 4-piestikové predné brzdové strmene.

Konektivita

Ocenili sme inovovaný 5-palcový TFT prístrojový panel a tiež konektivitu Honda Smartphone Voice Control system. Táto aplikácia síce oficiálne nie je pre Slovensko dostupná ale pri troche snahy ju nájdete a funguje plnohodnotne. Máte tak na prednom paneli napr. navigáciu alebo si môžete púšťať hudbu do head-up súpravy v prilbe.

Honda CB1000R. Zdroj: Samo Hindy/TOUCHIT.sk

Honda CB1000R a prepojenie na aplikáciu. Zdroj: Samo Hindy/TOUCHIT.sk

Celá v čiernom

CB1000R Black Edition má okrem strojovo opracovaných detailov úplne všetko čierne. Hlboká farba Graphite Black zvýrazňuje palivovú nádrž a  kryt spolujazdcovho sedla. Výfukové zvody 4-2-1 sú teraz čierne, rovnako ako aj anodizované kryty chladiča či airboxu. Nad predným svetlom sedí anodizovaný štít, ktorý pridáva štýl a mierne uberá z náporu vetra.

Parádne zvezenie

Ale CB1000R Black Edition nie je iba o vzhľade. Na jazde záleží v prvom rade, a preto je tu rýchloradenie na okamžité preraďovanie bez púšťania plynu a stláčania spojky, navyše nastaviteľné v troch stupňoch.

Nebudete chcieť zostúpiť. Zdroj: Samo Hindy/TOUCHIT.sk

Nebudete chcieť zostúpiť. Zdroj: Samo Hindy/TOUCHIT.sk

Technické parametre:

  • Maximálny výkon: 107 kW
  • Maximálny krútiaci moment: 104 Nm
  • Spotreba: 6,2 litra/100 km
  • 5-palcový farebný TFT displej
  • 3 základné jazdné režimy + používateľské nastavenie
  • Kontrola trakcie HSTC
  • Konektivita Honda Smartphone Voice
  • Možnosť USB-C zásuvky

Cena CB1000R: 12390 eur, príplatok za Black edition je 1200 eur

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu