Honor, ako jeden z mála výrobcov, predstaví čoskoro aj svoju tabletovú novinku.

Spoločnosť plánuje na 31. októbra predstavenie zaujímavého smartfónu Magic 2, pričom príspevok na sociálnej sieti Weibo odhalil aj ďalšie zariadenia, ktoré v tento deň uvidíme. Okrem smartfónu sa môžeme v deň predstavenia tešiť aj na slúchadlá Honor FlyPods a hodinky Honor Watch. Podľa najnovších informácií sa koncom októbra ešte dočkáme aj nového tabletu – Waterplay 8.

Najnovší počin bude zmenšenou verziou, rok starého modelu, Waterplay. Dostane 8-palcový displej a duálnu hlavnú kameru. Je zaujímavé sledovať, že Honor sa rozhodol zabudovať duálny fotoaparát do tabletu, nakoľko fotografovanie s ním nebude kvôli rozmerom dvakrát pohodlné. Na druhej strane dúfame, že nepôjde o marketingový ťah a fotoaparát si svoje použitie obháji dostatočnou kvalitou.

Keďže už z názvu Waterplay, ale aj podľa zdrojov je zrejmé, že tablet bude mať určitú odolnosť voči vode a prachu, tak pravdepodobne sa presný stupeň krytia IP nedozvieme. Čínske spoločnosti celkovo veľmi neradi uvádzajú tieto hodnoty, pokiaľ sa zariadenie nezavádza na globálny trh.

V minulom roku dostal pôvodný tablet Waterplay displej s rozlíšením 1920 × 1200 pixelov, čipset Kirin 659 a pamäť RAM 3/4 GB spolu s pamäťou ROM 32/64 GB. Dúfame, že nový Waterplay 8 sa predstaví aspoň s čipsetom Kirin 710, prípadne s procesorom Kirin série 900, ktorý by ako bonus poskytoval rýchle nabíjanie.

Všetko podstatné o cenách a dostupnosti sa dozvieme už 31. októbra.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Honor Magic 2: Revolučný smartfón sa oficiálne predstaví na konci októbra (doplnené video)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.