Aj napriek priaznivým vyhliadkam sa predajné výsledky zatiaľ nezlepšujú.

Taiwanský výrobca uviedol, že v júni poklesli predaje smartfónov o 68 % a zaznamenal tržby na úrovni 72 miliónov dolárov. V porovnaní s rovnakým obdobím roka 2017 je to obrovský prepad. V júni minulého roka dosiahla spoločnosť HTC predaje na úrovni až 222 miliónov dolárov.

Podľa agentúry Reuters ide o najväčší prepad za posledné dva roky. Hospodárske výsledky sú iba jedným bodom v sérii zlých správ. Začiatkom roka spoločnosť HTC uverejnila, že zaznamenala finančné straty pri 11 po sebe idúcich štvrťrokov.

Minulý týždeň taiwanský výrobca uviedol, že prepustí približne 1500 zamestnancov. Tento krok by mu mal dopomôcť zastaviť nepriaznivé finančné vyhliadky. S touto informáciou prišiel Samson Ellis z Bloomberg. HTC síce potvrdilo prepúšťanie, ale odmietlo uviesť konkrétne čísla.

Ešte v roku 2012 sa spoločnosť držala na 4. mieste v predajoch smartfónov. O dva roky neskôr sa HTC prepadlo za spoločnosti Samsung, Apple, Xiaomi, Lenovo a LGOstáva iba veriť, že model U12+ naplno „zaberie“ a dopomôže spoločnosti HTC k lepším hospodárskym výsledkom.

Zdroj: Cnet

Prečítajte si aj:

HTC U12+: Vo fototeste DxOMark s istotou medzi najlepších

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu