Taiwanská spoločnosť HTC zaznamenala vo februári tohto roku pokles konsolidovaných tržieb o 23,24% (pokles o 110 miliónov dolárov) v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom. Medziročne sa dokonca tržby prepadli až o 44% (pokles o 129 miliónov dolárov).

Taiwanské HTC, ktoré v minulosti patrilo medzi popredných inovátorov v segmente mobilných telefónov, sa stále viac a viac potápa ku dnu. Dôkazom sú februárové finančné výsledky, ktoré sa dostali až na 13 ročné minumum. Príjmy vo výške len 89 miliónov dolárov pre firmu nie sú práve pozítivnou vyhliadkou do budúcnosti. Podobne negatívne prognózy čakajú firmu v marci vzhľadom na absenciu nových modelov smartfónov i VR zariadení. Zlepšenie finančnej kondície sa očakáva v apríli tohto roka, kedy by HTC malo začať s predajom novej vlajkovej lode HTC U12 a tiež nových VR okuliarov HTC Vive Pro.

Aktuálne sa HTC darí práve v oblasti virtuálnej reality, kde si v tržbách drží relatívne stabilnú pozíciu a aktuálne je z globálneho hľadiska v porovnaní s konkurenciou na veľmi slušnej tretej pozícii. Vzhľadom na to, že väčšinu mobilnej divízie HTC akvizoval Google, analytici očakávajú, že HTC postupne v oblasti smartfónov uvoľní pozície smartfónom Pixel a bude sa naplno venovať práve VR segmentu.

Zdroj: Digitimes

 

Mohlo by vás zaujímať:

Šéf mobilnej divízie HTC končí vo funkcii a pripravuje na najhoršie

Značky:

Nechajte nám správu