Špekuluje sa o akvizícii alebo investícii.

HTC vie stále vyrábať výborné telefóny. Aj preto tento výrobca pripravil pre Google smartfóny Pixel a nás v redakcii si získal novou vlajkovou loďou HTC U11, ktorá je veľmi praktickým smartfónom. Horšie je to však z hľadiska finančných výsledkov. HTC zaznamenalo historicky najhorší august a preto sa čoraz častejšie spomína partnerstvo so spoločnosťou Google, ktorá by mohla výrobcu zachrániť finančnou injekciou.

O pokročilých rokovaniach, ktoré by mohli skončiť akvizíciou smartfónovej divízie HTC alebo investíciou, informuje taiwanský denník Commercial Times. Podľa dostupných informácií by mohlo padnúť finálne rozhodnutie do konca roka.

HTC zarobilo v auguste tohto roka necelých 100 miliónov dolárov, čo je o viac ako 50% menej v porovnaní s júlom a o 54,4% menej v medziročnom porovnaní s augustom 2016. Už koncom augusta sa preto objavovali správy, o ktorých informoval Bloomberg. HTC zvažovalo svoje možnosti, spomínal sa predaj smartfónovej divízie alebo osamostatnenie divízie Vive pre virtuálnu realitu.

Bloomberg pochybuje, že by HTC našlo kupcu a aj z pohľadu Googlu je otázne, prečo by chcel kúpiť ďalšieho výrobcu telefónov. Akvizícia Motoroly totiž nedopadla úplne podľa predstáv internetového giganta. Na druhej strane, časy sa zmenili a Google sa začína postupne prezentovať aj ako hardvérová firma. Smartfóny Pixel prezentuje ako svoje produkty, čo sa v prípade radu Nexus nikdy nestalo. Z tohto hľadiska by teda dávala investícia alebo akvizícia HTC zmysel.

Prečítajte si aj:

Recenzia HTC U11: HTC zaujalo. A nielen tým, že tento telefón budete radi stískať

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu