Zvoní spoločnosti „umieračik„?

Spoločnosť minulý týždeň zverejnila výsledky za mesiac október a dnes sme sa dočkali aj finančnej správy za 3. kvartál roka 2018. Napriek úsiliu o zníženie nákladov, HTC zaznamenalo ďalšie straty.

Za obdobie do 30. septembra zaznamenala spoločnosť celkové príjmy iba 130,8 milióna dolárov, čo predstavuje pokles o takmer 400 miliónov dolárov, oproti predchádzajúcemu roku. Treba však poznamenať, že úsilie taiwanskej spoločnosti znižovať prevádzkové náklady bolo zreteľné, keď v poslednom štvrťroku náklady poklesli na hodnotu 123 miliónov dolárov.

Oproti minulému roku, kedy sa náklady pohybovali na hodnote 453 miliónov dolárov, je teda pokles dosť výrazný. HTC aj napriek tomu zaznamenalo za posledné tri mesiace dosť výraznú stratu vo výške až 84 miliónov dolárov. Na porovnanie, spoločnosť v druhom štvrťroku roka 2018 stratila “iba” 68,3 milióna dolárov.

Napriek týmto negatívnym číslam spoločnosť HTC tvrdí, že vďaka investíciám do hardvérovej a softvérovej platformy pokračovala naďalej aj vo vývoji v oblasti virtuálnej reality. Keďže spoločnosť stále vykazuje straty a to každý štvrťrok, tak nie je úplne jasné, aký významný je tento vývoj.

Spoločnosť stále drží pri živote aj mobilnú divíziu a prednedávnom sme mohli vidieť z dielne HTC aj svetovo prvý blockchainový smartfón – Exodus 1. Vzhľadom na príliš špecifické zariadenie nie je dopredu možné odhadovať, ako dopomôže spoločnosti sa vysporiadať s nepriaznivou finančnou situáciou. Podobné očakávania boli aj pred predstavením modelu HTC U12+, ktoré príliš nezabralo.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

EXODUS 1 oficiálne: HTC predstavilo svetovo prvý blockchainový telefón

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu