Iba začiatkom júna sme spoznali novinku Amazfit Smart Watch 2.

Podľa skorších náznakov sa na predstavenie nových hodiniek čakalo už dlhšie. Spoločnosť Huami včera predstavila vkusné inteligentné hodinky Amazfit GTR. Sú vybavené okrúhlym OLED displejom, rovnako ako Amazfit Smart Watch 2, a sú dostupné v dvoch veľkostiach – 42 mm a 47 mm.

Obidve verzie majú displeje s jemným rozlíšením a hustotou pixelov 326 ppi. Menší model disponuje 1,2-palcovým displejom (390 × 390 pixelov), pričom väčšia verzia má 1,39-palcový panel (454 × 454 pixelov). Obe verzie majú displeje chránené ochranným sklom Gorilla Glass 3 s antireflexným povlakom. Luneta je vyrobená zo zirkónovej keramiky.

Amazfit GTR 42mm: Starry Black • Cherry Powder • Moonlight White • Coral Red • Special edition

Rovnako ako u iných hodiniek Amazfit, životnosť batérie je jednou z predností, ktoré aj modelový rad Amazfit GTR taktiež ponúka. 47mm model má LiPo batériu s kapacitou 410mAh, ktorá dokáže hodinky udržať v prevádzke až 24 dní bežného používania. 42mm verzia disponuje menšou batériou s kapacitou 195 mAh, ktorá používanie skráti presne na polovici, teda 12 dní. Podrobnosti o výdrži v tabuľke nižšie.

*Bežné používanie je definované ako: zapnutý monitor srdcovej frekvencie, zapnutý režim spánku, zapnuté GPS cca 15 minút denne, 30-krát prebudenie obrazovky, 150 správ, používanie systému GPS 4-krát a používanie ďalších funkcií po dobu 5 minút.

Amazfit GTR sa môžu pochváliť aj vstavaným prijímačom GPS + GLONASS, ktorý môže byť použitý v niektorých z 12 režimov cvičenia, vrátane optického snímača tepovej frekvencie. Hodinky sú odolné voči vode až do 5ATM, takže sa dajú používať aj na plávanie a to dokonca aj na otvorenej vode.

Z hľadiska smart funkcionality hodinky Huami GTR dokážu upozorniť na prijaté správy, hovory a udalosti. Hodinky ponúkajú informácií o počasí, hudbe z telefónu a ponúkajú aj kompas.

Cena Amazfit GTR 42 mm v základnej výbave začína v prepočte na 105 € a sú vybavené 20 mm silikónovým remienkom v čiernej, ružovej alebo bielej farbe. K dispozícii je tiež špeciálna verzia so 60 zirkónmi a bielym koženým remienkom. Tieto hodinky vážia iba 25,5 g bez remienka.

Amazfit GTR 47mm: Stainless steel • Aluminum • Titanium

Cena Amazfit GTR 47mm štartuje v prepočte na hranici 130 € vo verzii z hliníka a nehrdzavejúcej ocele. Tieto verzie majú 22 mm hnedý kožený remienok. Dostupná je aj titánová verzia s fluóro-gumovým remienkom, ktorá je ocenená v prepočte na 170 €.

Pre porovnanie: Titánový model váži 36g, hliníkový 40g a oceľový 48g. Cena limitovaného 47 mm modelu s Iron Manom, červeným remienkom a zlatým telom bude oznámená neskôr.

Zdroj: TechAndroids

Prečítajte si aj:

TicWatch Pro 4G/LTE oficiálne: Inteligentné hodinky s dvomi displejmi a až 30 dňovou výdržou

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.